Zašto Đere može da pobedi Nadala, kakve su šanse Nine protiv Serene i šta posebno raduje u igri Đokovića

08.02.2021

20:00 >> 22:23

0

Autor: Milan Nastić

Prvog dana Australijan opena svi predstavnici Srbije bili su uspešni, a Bogdan Obradović za 24sedam analizira i mečeve drugog dana

Zašto Đere može da pobedi Nadala, kakve su šanse Nine protiv Serene i šta posebno raduje u igri Đokovića
Copyright MN Press

Sjajan dan za srpske tenisere na Australijan openu. Sva četiri naša predstavnika plasirali su se u drugo kolo, u muškoj to su ostvarili Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Novak Đoković, dok je u ženskoj fenomenalan uspeh ostvarila Nina Stojanović prvom gren slem pobedom.

Analizu viđenog tokom prvog dana na Australijan openu, za 24sedam je napravio Bogdan Obradović, istaknuti teniski trener i već na startu razgovra je izričit.

– Ovo je nešto fenomenalno. Prvog dana svi naši predstavnici su se plasirali u drugo kolo. To je ogroman uspeh za Srbiju. Malo koja druga država može da se pohvali tako nečim. Svaka čast, Kecmanoviću, Lajoviću, Nini Stojanović i Novaku Đokoviću. Još jednom smo pokazali da smo talentovana nacija. Ovo će puno značiti svima njima u nastavku karijere, pre svega mislim na Ninu – kazao je Obradović za 24sedam.

Šta tokom noći i sutra ujutru možemo da očekujemo od Lasla Đera, Olge Danilović, Viktora Troickog i Filipa Krajinovića?

– Definitivno Laslo Đere ima najtežeg protivnika što može da ima. Igra protiv Nadala, jednog od najboljih tenisera svih vremena. Mada, čini mi se da Rafa stvarno ima probleme sa leđima i da to može da bude prednost za našeg tenisera. Treba na teren da izađe muški i da se nadmeće, da ne razmišlja koga ima za protivnika. Tu stvarno vidim šansu za Lasla, ali hajde da vidimo kako će to sve izgledati na terenu. Nadam se da Olga, Viktor i Fića mogu da se domognu drugog kola, što bi bilo prava senzacija. Definitivno bi onda Australijan open bio u znaku srpskih tenisera i teniserki. Baš bi bio to lep uspeh. Sećam se jedne godine na Rolan Garosu kada je u samoj završnici kako u muškoj, tako i u ženskoj bilo najviše naših igrača i igračica. Inače, na svim velikim turnirima najviše se priča srpski, osim igrača, to su treneri, maseri, fizioterapeuti, prava kolonija naših. To je lepo osećaj kada imaš toliko ima ljudi na jednom mestu koji pričaju isti jezik.

Pročitajte još

Bogdan Obradović se osvrnuo i na Novaka Đokovića i šta se može očekivati od prvog igrača sveta na Australijan openu.

Ono što sam mogao da vidim danas protiv Šardija, izgleda odlično. Siguran je u sebe, a raduje je me njegov pristup. Vidim da ima veliku želju i nadam se da može da osvoji Australijan open. Sa velikim elanom je došao na ovaj slem i stvarno mi uliva poverenje. Čak sam gledao njegove meče na ATP kupu i sve to izgleda onako kako treba da bude – poručio je Obradović.

Profimedia.rs

A, kakve su šanse Nine Stojanović protiv Serene Vilijams, najbolje teniserke svih vremena?

– Nina me je baš prijatno iznenadila. Svaka joj čast, i ne vidim razlog zašto ne može da pobedi Serenu. Naravno, lako je to reći, ali stvarno mislim da jednom opuštenom i rasterećenom igrom može da se suprostavi najboljoj igračici svih vremena. Mora da bude fokusirana na svoju igru i da ne razmišlja ko je sa druge strane mreže. Pritom, Serena nije više ona igračica od pre par godina. Prednost Nine može da bude što ima više takmičarskih mečeva od svoje protivnice i ja se nadam još jednoj senzaciji.

Pročitajte još

Bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije smatra da polako dolazi do smene generacije, ali da još nije siguran da li će oni uspeti da preuzmu tron od Novaka, Rafe i Federera.

– Naravno da polako dolazi do smene, što je i prirodno. Ali da budem iskren, nisam siguran koliko su oni spremni da dođu na tron umesto ove trojice. Čini mi se da Novak, Rafa, pa i Federer i dalje drže sve u svojim rukama i da će verovatno dominirati svetskim tenisom još neki period. Oni mogu da pobede Đokovića, Nadala, ali na ovakvim turnirima nisam siguran da mogu da imaju kontinuitet i da ostvare sve trijumfe. Ali, hajde da vidimo kako će izgledati ove godine Australijan open.

Obradović je otkrio ko mu se najviše sviđa od mlađih igrača i ko bi mogao da bude naslednik čuvene trojke.

– Posebno bih istakao Sinera, ima veliki potencijal. Izgleda mi kao neko ko bi mogao da u skorijoj budućnosti bude neko ko može da osvaja najvažnije turnire – zaključio je Obradović za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike