Krajinović će žaliti za ovom šansom: Izvuče se četvrti na svetu

13.02.2021

05:46

0

Autor: D. B.

Teniser iz Srbije odigrao je pet setova protiv Danila Medvedeva

Krajinović će žaliti za ovom šansom: Izvuče se četvrti na svetu
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Filip Krajinović je završio učešće na Australijan openu. Ali, ostaće sigurno pomalo gorak ukus u ustima tenisera iz Srbije. Dao je sve od sebe, nadoknadio je manjak od dva seta, naterao je četvrtog tenisera sveta Danila Medvedeva da iz sebe izvuče sve što može i na kraju je pao u duelu koji je trajao tri časa i tri minuta.

U 3. kolu Australijan opena: Krajinović – Medvedev 2:3 (3:6, 3:6, 6:4, 6:3, 0:6).

Tokom prava dva seta Rus je u potpunosti opravdao ulogu velikog favorita i reputaciju igrača koji je već sada u stanju da opasno pripreti i Đokoviću i Nadalu i Timu. Dobijao je i one poene za koje je delovalo da su izgubljeni, odlično se kretao, igrao brzo, precizno… Krajinović je imao par šansi, ali je Medvedev pokazao klasu.

I kada su svi očekivali da će se Filip predati, on je podigao nivou igre. Koliko? Pa dovoljno ilustruje podatak da je Medvedev besneo na klupi u pauzama između gemova, da je na francuskom jeziku dobacivao svom boksu. Viđena su dva seta kompletne dominacije Krajinovića i zasluženo izjednačenje.

Ipak, za peti kao da Filip nije imao dovoljno snage. Možda ga je malo poremetila i činjenica da je opomenut u pauzi između četvrtog i petog perioda igre kada je otišao do toaleta, ali se tamo samo umio.

– Ja za to pravilo nikada nisam čuo – pravdao se vidno zbunjeni Krajinović ljudima u svom boksu.

Pročitajte još

Na kraju Medevedev je uspeo ono što nikada nije u svojoj karijeri – pobedio je na meču Gren slema koji je otišao u peti seti.

Sledeći rival biće mu Amerikanac Mekdonald koji je u tri seta bio bolji od Herisa iz Južnoafričke Republike – 7:6 (7), 6:1, 6:4.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike