Kecmanović za 24sedam o Nalbandijanu, turniru u Beogradu i reprezentaciji Srbije

07.03.2021

11:24

0

Autor: Milan Nastić

Talentovani teniser želi da u 2021. godini bude u prvih 30 na ATP listi

Kecmanović za 24sedam o Nalbandijanu, turniru u Beogradu i reprezentaciji Srbije
Copyright Profimedia.rs

Svi se slažu u jednom, Miomir Kecmanović je budućnost srpskog tenisa. Ima sve što je potrebno da bude u prvih deset igrača na svetu, a sada je na njemu da svoj kvalitet i potencijal dokaže na terenu.

Prvi korak ka tom cilju je angažovanje čuvenog argentinskog igrača Davida Nalbadijana, jedini igrač koji je na jednom turniru pobedio Federera, Nadala i Đokovića.

U razgovoru za 24sedam Kecmanović je istakao da je prezadovoljan kako je počela saradnja sa teniskom legendom.

Za sada je sve super i baš smo se lepo uklopili. Sigurno da mi puno znači njegovo isksutvo, koje je ogromno i nadam se da će mi pomoći da napredujem što više i da odem još dalje, što se tiče rezulatata i plasmana na ATP – poručio je na početku razgovara Kecmanović za 24sedam.

Talentovani teniser je istakao da mu je cilj da bude među 30 najboljih igrača u u 2021. godini. Trenutno je 42. igrač na ATP listi.

– Voleo bih da se u ovoj godini probijem u TOP 30 igrača. Što se tiče početka sezone, mislim da je bio solidan, uspeo sam da vežem par dobrih mečeva i nadam se da ću uspeti jos bolje da nastavim sezonu. Trenutno sam na turneji u Južnoj Americi, (stigao je do polufinala u Buenos Ajresu gde ga je zaustavio Dijego Švarcman) posle toga idem u Akapulko, pa sledi Majami.

Srpski teniser je priznao za 24sedam da je ova cela situacija uticala i na njega, ali se trudi da iz ovog ludila izvuče neku pouku.

– Nije lako sigurno, dosta je nesigurno vreme. Ali se trudim da najbolje iskoristim situaciju koja nam je data. Stalno moraš da nađeš načine da se motivišeš i da daš sve od sebe. Teška je situacija, i svi jedva čekamo da se vrati publika na mečevima – istakao je Kecmanović za 24sedam.

Miomir Kecmanović podržava predlog Novaka Đokovića što se tiče održavanja turnira u balonima.

Slažem se sa tim, dosta bi bilo lakše za sve igrače zato što je u ovom trenutku dosta komplikovano oko putovanja i teško je planirati iz nedelje u nedelje turnire, jer su svuda različite mere. Teško je nama teniserima da se adaptiramo.

Mladi teniser se osvrnuo i na Novaka Đokovića i njegovo deveto osvajanje Australijan open.

Neverovatnan je uspeh Novaka i sve što je uradio na Australijan openu. Svaka mu čast pored svega sto mu se desavalo tih nedelja da uspe da osvoji 18. grend slem.

Miomir Kecmanović je govorio i na smeni generacija u svetu tenisa.

– Mislim da je to normalno i da su polako počeli da se probijaju i da zauzimaju mesto u vrhu. To je nešto što je prirodono.

Srpski teniser je otkrio kada ga možemo očekivati u Srbiji.

Biću tu za ATP koji se igra u aprilu i jedva čekam da zaigram prvi put u svojoj zemlji na tako važnom turniru. U svakom slučaju velika čast za mene – kazao je srpski teniser.

Miomir Kecmanović je priznao da mu mnogo znači što je bilo igrača iz Srbije koju su utabali stazu kojom on sada ide.

– Mnogo znači zato što svima nama daju motivaciju i veru da mogu da uspeju i ako dolaze iz male zemlje, kao što je Srbija.

Pročitajte još

Za kraj, Kecmanović je istakao da bi mu bila velika čast da nastupa za svoju zemlju.

Bila bi mi velika čast i sigurno ću se odazvati ako na mene budu računali i pozvali. To je nešto posebno i velika je privilegija igrati za svoju zemlju – zaključio je Kecmanović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike