On, jednostavno, više ne može: Federer čeka Vimbldon da bi ponovo izašao na teren?

12.03.2021

08:01

0

Autor: D. B.

Švajcarac neće igrati u Dubaiju i Majamiju, deo sezone na šljaci je pod velikim znakom pitanja, a prioritet su mu turniri na travi

On, jednostavno, više ne može: Federer čeka Vimbldon da bi ponovo izašao na teren?
Copyright Profimedia

Kraj se, definitivno bliži i sada je to svim jasno. Rodžer Federer je odlučio da se povuče sa turnira u Dubaiju na kome je trebalo da igra sledeće nedelje.

Poraz u Dohi od Basilašvilija, turniru na kome se osvajač 20 gren slem titula vratio posle 14 meseci pauze, ubedio je Švajcarca da se vrati treninzima.

Bilo je sjajno vratiti se na ATP tur. Uživao sam svaki minut koji sam proveo igrajući. Pomoglo mi je sve to da se donesem odluku da se vratim treninzima i da ne igram u Dubaiju sledeće nedelje – oglasio se Federer na svom tviter nalogu.

Trenutno igrač broj šest na ATP listi je tokom karijere imao mnogo uspeha u Dubaiju gde je osvojio osam titula.

Kada će se i da li će se Federer vratiti tenisu sada je veliko pitanje. Sigurno neće igrati ni na Mastersu u Majamiju. Što se tiče dela sezone na šljaci i ona je pod velikim znakom pitanja. Pre Rolan Garosa zakazani su i turniri iz serije ATP 1.000 u Monte Karlu, Madridu i Rimu.

Pre dela sezone na travi, igra se na šljaci. Tako da nemam izbor nego da igram ne nekom od tih turnira, naravno, pod uslovom da uopšte igram taj deo sezone. Šljaka za mene može da bude dobra ili loša. Znaću tek posle nove serije treninga. Mogu da pretpostavim da neće biti loše da igram na šljaci – objasnio je Federer.

Pročitajte još

Jasno je da Rodžer želi da bude potpuno spreman za Vimbldon gde želi da osvoji devetu titulu.

Svu snagu ću uložiti u taj deo sezone. Šta god je potrebno da budem potpuno spreman za taj deo sezone, ja ću da uradim – objasnio je Rodžer.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike