Pospišil pobesneo u Majamiju: Novakov partner u uniji igrača lomio reket, prozivao sudiju u ATP, pretio tužbama

25.03.2021

09:53 >> 10:59

0

Autor: Adam Štulić

Češki teniser završio učešće na Mastersu u SAD, posle meča se izvinjavao

Pospišil pobesneo u Majamiju: Novakov partner u uniji igrača lomio reket, prozivao sudiju u ATP, pretio tužbama
Copyright Profimedia

Vasek Pospišil već na startu takmičenja završio je učešće na Mastersu u Majamiju, ali poraz od Mekenzija Mekdonalda (6:3, 4:6, 6:3) ostao je potpuno u senci ponašanja Čeha, koji je tokom prvog seta na veoma buran način izbacio iz sebe sve frustracije, koje su očigledno nastale dan ranije na sastanku sa prvim čovek ATP Andreom Gaudencijem.

Sve je počelo krajem uvodnog dela meča, kada je Pospišil, mnogi smatraju namerno, izbacio lopticu u aut i na taj način omogućio rivalu da potvrdi brejk i dođe nadomak osvajanje seta (5:3). Sve je kulminiralo u devetom gemu, kada je češki teniser zbog slomljenog reketa dobio prvu opomenu, a potom, pri rezultatu 15:40 i drugu, zbog verbalnog ispada.

Tom odlukom sudije Arnoda Gabasa poen je automatski pripao Amerikancu, koji je na taj način osvojio prvi set, a kod Pospišila izazvao erupciju besa.

Šta se dešava danas? Juče je predsednik ATP sat i po vremena vikao na mene tokom sastanka sa igračima, pokušavajući da nas ujedini. Sat i po. Predsednik ATP. Dovedite tog j… s… ovde – grmeo je Pospišil.

Gabas je pokušao da ga smiri.

Dosta je. Ako imaš nešto da mu kažeš, uradi to van terena, molim te – kazao je francuski sudija Čehu, na šta je ovaj, pošto je prethodno sebi u bradu rekao “Žašto ja ovo podržavam”, odgovorio:

Ako želiš da me kazniš, rado ću tužiti ovu organizaciju.

Pospišil je u nastavku meča uspeo da se smiri i fokus vrati na igru, osvojio je drugi set, ali je na kraju morao da pruži ruku i čestita Mekdonaldu.

Posle meča, Novakov partner u uniji igrača, izvinjavao se za svoje ponašanje.

Želim iskreno da se izvinim. Nisam poštovao igru koju volim i zbog toga mi je zaista žao. Kao objašnjenje, osećao sam se veoma nervozno tokom sastanka između igrača i rukovodstva ATP sinoć i očigledno da sam potcenio te emocije koje su me obuzele kada sam kročio na teren. Ponavljam, žao mi je zbog mog ponašanja na terenu i rečnika koji sam koristio – napisao je na “Tviteru” Vasek Pospišil.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike