Osamnaest puta je osvajao grend slem i sada tvrdi: Nadal će prestići Federera, a onda će Novak da ih "počisti"

26.03.2021

09:38 >> 10:06

0

Autor: D. B.

Moj šampion je Đoković i on će biti vlasnik svih rekorda

Osamnaest puta je osvajao grend slem i sada tvrdi: Nadal će prestići Federera, a onda će Novak da ih "počisti"
Copyright Profimedia

Ako postoji čovek koji bi mogao da se ponese epitet legende u dublovima, onda je to Leander Paes.

Majstor iz Indije je osvojio 18 titula na grend slemovima, osam u dublu i deset u mešovitom dublu, i sigurno da je reč o čoveku koji poznaje svet tenisa.

I njegova prognoza je jasna. Rafael Nadal će nadmašiti rekord Rodžera Federera po broju osvojenih grend slem turnira. I onda ide ono čuveno “ali” , koje ovaj put svim navijačima Novaka Đokovića sreću ne kvari.

– Neću biti iznenađen ukoliko Rafael Nadal osvoji Rolan Garos ove godine i prestigne Rodžera Federera. Ali moj šampion je Novak Đoković. On će srušiti sve rekorde – oduševljeno je konstatovao Paes.

A o kakvom je sportisti reč, možda najbolji govori podatak da je učestvovao na sedam Olimpijskih igara – od onih koje su održane u Barseloni 1992. do Rio de Žaneira 2016. godine. A Indijac ne krije da razmišlja da niz produži, iako je u, za sportiste, poznim godinama.

Pročitajte još

– Moj foksu je na tri turnira: Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre. To su tri velika cilja. Uvek sam bio patriota i verujem da najbolji sportisti treba da predstavljaju državu na Olimpijskim igrama.

Paes, koji je nekada bio najbolji dubl igrač sveta, danas je 137. igrač na ATP listi dubl igrača i peti najbolje rangirani igrač iz Indije. To znači da će morati da napreduje u mesecima koji dolaze, pošto će se se lista učesnika OI praviti na osnovu ATP i WTA rang-lista koje će biti objavljene 7. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike