Kako će vlada države Viktorije pomoći Đokoviću na Australijan openu

07.12.2020

09:12 >> 09:16

0

Autor: Milan Nastić

Na ovaj način žele da rasterte finansijski organizatore turnira

Kako će vlada države Viktorije pomoći Đokoviću na Australijan openu
Copyright Profimedia.rs

Nakon što je Australijan open odlučio da finansijski pomogne tenisera tokom prvog grend slema u sezoni, na takav korak se odlučila i država Viktorija gde se održava ovaj prestižni turnir.

Naime, oni će novčano pomoći svakog igrača, tako što će im pokriti troškove prevoza i smeštaja za igrače i njihove stručne štabove. U to je uključeni i petostani trening, kao i teretana, ali i hrana.

Novače, evo ti 61 evro – to ti je za hranu

Država Viktorija na taj način želi da rasterti finansijski organizatore Australijan opena kako bi se smanjili troškovi, jer nema dileme da će ove godine turnir u Melburbu biti održan u totalno drugačijim okolnostma nego što je bio slučaj prethodnih.

– Australijan open je od vitalnog značaja za našu državu i želimo na ovaj način da im pomognemo kako bi što lakše organizovali ovo takmičenje,koje je postalo simbol naše države. Svesni smo situacije i nadamo se da će se učesnici osećati sigurno kod nas kao što je bio i slučaj prethodnih godina – piše u saopštenju vlade države Viktorija.

Iako se još ne zna kada će početi turnir u Melburnu, sve češće se spominje 8. februar, i prema pisanju australijskih medija, veoma brzo mora da se donese odluka, kako bi svi učesnici turnira znali kako da se spreme za prvi grend slem u sezoni.

Ko će sa Novakom u Australiju? Izgleda da imamo odgovor (foto)

Ono što se za sada zna da svi mogu da uđu u Australiju isključivo 15. i 16. januara. Pre ta dva datuma na ovaj kontinet mogu da dođu samo državljani Australije i članovi njihove najuže porodice, ali će i oni morati u obavezni dvonedeljni karantin tokom koga moraju da budu u hotelskoj sobi 24 časa dnevno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike