Šta će biti sa Indijan Velsom, prestižnim turnirom u 2021. godini

07.12.2020

12:14 >> 12:15

0

Autor: Milan Nastić

Organizatori blizu otkazivanja zbog pandemije korone 

Šta će biti sa Indijan Velsom, prestižnim turnirom u 2021. godini
Copyright MN Press

Prestižni turnir, Indijan Vels, koji se ček naziva i peti grend slemom, mogao bi da se ne igra 2021. godine.

Naime, ovaj deo Kalifornije je najugroženiji zbog korone i svaki dan ima preko dve hiljade zaraženih i organizatori ovog turnira ozbiljno razmišljaju da se zbog pandmije otkaže i naredne godine.

Svi su u Indijan Velsa svesni situacije i male su šanse da se epidemiološka situacija u tom delu Amerike popravi u narednih nekoliko mseci.

Ostavljen je prostor da ipak dođe do održavanja turnira, ali teniseri će morati obavezno da budu u karantinu dve nedelje.

Konflikt u Australiji zbog tenisa

Naime, popularni turnir bi trebalo da se održi početkom marta, samo nekoliko dana posle završetka Australijan opena, što im takođe otežava posao, jer većina igrača neće biti u mogućnosti da se odazove pozivu organizatorima Indijan Velsa.

Ipak, treba sačekati razvoj epidemiološke situacije kako u Kaliforniji, tako i u Americi. Ovakvom odlukom mogli da budu zadovoljni manji turniri, pre svega u Južnoj Americi.

Treba istaći da još nije napravljen zvanični kalendar ATP i WTA za narednu godinu, ali prema nekim informacijama prvi ženski turnir bi trebalo da se održi u Dubajiju, a muški u Kataru, ali još nema potvrde, jer se najverovatnije čeka odluke Australijan opena, i kada bi mogao da startuje prvi grend slem u sezoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike