Ko je sve u klubu srpskih teniskih milionera?

10.04.2021

14:57 >> 15:04

0

Autor: Milan Nastić

24sedam predstavlja magičnu osmorku u svetu belog sporta

Ko je sve u klubu srpskih teniskih milionera?
Copyright 24sedam/Pixabay/Profimedia/ATA Images

Oni su magičnih osam. Srbi. Teniseri. Ljudi koji su svojim rezultatima na ATP turu obezbedili mesto u ekskluzivnom klubu “belog sporta”.

Među ovom sjajnom osmorkom koja je ispisala istoriju tenisa u Srbiji je šestorica momaka koja su i dalje aktivni, jedan koji je zvanično penzioner, dok je najstariji od svih njih u nezvaničnoj penziji, iako i dalje, tu i tamo, odigra poneki meč.

Govorimo, naravno samo o zaradi naših sportista na turnirima, bez sabiranja sponzorskih ugovora, sa kojima bi i prihodi bili mnogo veći.

Naravno, najviše je zaradio Novak Đoković koji je od turnira inkasirao čak 147.744.252 dolara.

Po ovom parametru Novak je odavno već ušao u istoriju tenisa kao igrač koji je najviše zaradio u ovom sporta samo od turnira. Impresivno zvuči i činjenica da je Đoković tokom ove sezone svoj bankovni saldo uvećao za dodatnih 2.081.075 dolara iako je odigrao samo dva turnira.

Profimedia

Kako to obično biva, volimo da znamo i gde su u odnosu na Novaka njegova dva najveća rivala. Tačan odgovor – daleko iza. Rodžer Federer je tokom karijere zaradio 129.981.743, dok je na trećem mestu ove liste Rafa Nadal sa 123.843.596 dolara.

Ali, da se vratimo na naše igrače…

Viktor Troicki, koji se trenutno nalazi na 197. mestu ATP liste, zahvaljujući bogatoj karijeri, koja traje još od 2006. godine, uspeo je da zaradi 9.187.151 dolara. Čovek koji je bio i 12 teniser na svetu, više nije deo one najveće teniske pozornice, ali je ove sezone postao bogatiji za 84.775 dolara.

Među milionerima je i Dušan Lajović, trenutno 29. na ATP listi. On je samo od turnira inkasirao 6.271.887 dolara, a ove sezone 372.259 zelenih novčanica.

Inače, u dosadašnjoj karijeri najbolji plasman mu je bio 23. mesto.

Iza Lajovića nalazi se Filip Krajinović koji je na svom bankovnom računu ima 4.039.244 dolara zarađenih od rezultata na turnirima. U prethodna četiri meseca postao je bogatiji za 195.000. Krajinović je trenutno 46. igrač sveta, a najbolji renking je imao pre pet godina kada je bio 26. na ATP listi.

Iako ima samo 21. godinu i tek tri je aktivan u seniorskoj konkurenciji i Miomir Kecmanović može da se pohvali da je teniski milioner. On je od turnira zaradio 2.093.992, a ove sezone je profitirao u visini od 182.068 dolara.

Profimedia

Talentovani teniser je na velika vrata uplovio u profesionalni tenis i pred njim je bogata karijere, a kako je i sam rekao cilj mu je da ove godine uđe u prvih 20, što će mu omogućiti da još veću zaradu. Trenutno je 46. igrač na svetu, a najbolji plasman na ATP listi upisao je prošle godine kada je bio 38.

Statusom teniskog milionera može da se pohvali i Laslo Đere, koji se nalazi na 57. mestu najboljih tenisera. Igrač iz Sente je do sada inkasirao 2.479.897, a samo ove sezone je zaradio 141.703 dolara.

Najbolji plasman u dosadašnjem delu karijere bio mu je 27. mesto pre dve godine, kada je i osvojio jedine dve titule.

Od ostalih srpskih tenisera koji su blizu da dođu do te magične cifre od sedam brojeva je i Nikola Milojević koji je do sada profitirao od turnira u visini od 726.663. dolara.

Što se tiče bivših igrača koji su inkasirali više od milion dolara to su Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.

Tipsarević je zaradio 8.616.024 dolara, a najbolji renking mu je bio osmo mesto na ATP listi.

Sa druge Zimonjić, koji i dalje nije zvanično penzioner, je drugačiji u odnosu na sve ostale kolege po tome što je najviše zaradio od igranja u dublu. Bivši selektor Dejvis kup selekcije Srbije je inkasirao 8.437,703 dolara, a u jednom trenutku bio je najbolji dubl igrač na svetu.

Pročitajte još

Jasno je da će naši milioneri uskoro postati i još bogatiji. Većina će učestvovati na Mastersu u Monte Karlu koji startuje 11. aprila.

Na njemu će igrati čak petorica tenisera iz Srbije – Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, kao i Laslo Đere. Po završetku obaveza u Kneževini, svi oni će se preseliti u Beograd koji će za nešto više od nedelju dana biti domaćin turnira iz serije 250.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike