Laslo Đere kakvog ne poznajete: Zbog čega voli NBA, kakve kolače pravi i kada je prvi put upoznao Đokovića

11.04.2021

08:42 >> 09:13

0

Autor: D. B.

Teniser iz Srbije ima priliku da osvoji trofej u Kaljariju

Laslo Đere kakvog ne poznajete: Zbog čega voli NBA, kakve kolače pravi i kada je prvi put upoznao Đokovića
Copyright Profimedia/Alessandro Tocco/LaPresse

Laslo Đere će danas igrati finale turnira u Sardiniji. Bio je to idealan povod da teniser iz Srbije, na zvaničnom ATP sajtu govori odgovori na nekoliko zanimljivih pitanja u ediciji “Poslednji put”.

Momak koji je trenutno 57. igrač na ATP listi uoči meča za titulu u Kaljariju protiv domaćeg tenisera Sonega, govorio je o momentu kada je upoznao svoj sportskog idola, objasnio je i koji sportski meč, a da nije tenis, je uživo gledao, zbog čega je deset godina navijao za Majami u NBA ligi, ali i kako mu je jedan Srbin pomogao u nevolji na aerodromu.

Kada si poslednji put promašio avionski let?

– Dogodilo mi se to jednom i to 2016. godine. Bio sam u tranzitu i moj prvi let je kasnio. Nikada mi se nije dogodilo tako nešto zato što sam kasnio na aerodrom. Obično sam na aerodromu sat ili dva pre leta.

Kada si poslednji put izgubio nešto vredno?

– Prošlog meseca. Devojka mi je poklonila narukvicu i ne mogu da je nađem. Zna za to, a imao sam je dugo. Nije da sam odmah izgubio.

Kada si poslednji put bio na nekom meču, a da to nije bio tenis?

– Mislim da je bio u februaru 2019. godine. Bio je to jedan košarkaški meč u Srbiji. Nažalost, nemam vremena da idem više na utakmice. Volim košarku. Moj omiljeni igrač je Dvejn Vejd. Uvek sam navijao za timove u kojima je on igrao. Zbog toga mi je deset godina omiljeni tim bio Majami. Uvek mi se sviđao kako igra u teškim momentima, ali i kako se ponaša. Bio je borac i moglo je da se vidi da u sebi ima vatru. Voleo sam mnogo njegov mentalni sklop. Sada navijam za Lebrona Džejmsa i Lejkerse.

Profimedia

Kada si poslednji put skuvao nešto sebi ili nekome drugom?

– Kuvam s vremena na vreme. Nisam siguran da li je to bilo pre ili posle puta za Argentinu. Ne računam one jednostavne stvari kao što su omlet ili doručak. Mislim na ono spremanje velikog ručka ili večere. Volim da spremam kolače. Volim da pravim pitu od jabuka, braunije, možda čizkejk…

Kada si upoznao heroja iz detinjstva?

– Ne sećam se tačno. Kada sam bio klinac upoznavao sam momke koji su mi bili idoli, tako da mogu da kažem odavno. Upoznao sam nekoga kao što je Novak Đoković kada sam bio mali. Prvi put sam ga video na nekom meču Dejvis Kupa. Ne sećam se detalja, pošto sam bio baš mali, ali taj susret me je motivisao.

Pročitajte još

Kada ti je poslednji put neki teniser pomogao?

– Sada u Australiji. Pre leta ka Srbiji, jedan od naših tenisera Nikola Ćaćić mi je pomogao na aerodromu. I meni i mom fizioterapeutu. Imali smo “overvejt” u koferima, pa je uzeo deo naših stvari u svoju torbu.

Kada si poslednji put pitao nekoga da napravite selfi?

– Na svadbi jednom mog druga. Pitao sam ga da se slikamo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike