Srbija u Insbruku traži put ka trofeju Dejvis kupa

12.04.2021

13:04

0

Autor: D. B.

Promene u nezvaničnom SP za tenisere

Srbija u Insbruku traži put ka trofeju Dejvis kupa
Copyright MN Press

Ove godine finalni turnir Dejvis kupa biće odigran u tri grada. Zvanično je potvrđeno da će uz Madrid, domaćini grupa biti i austrijski Insbruk, kao i italijanski Torino.

Svaki od gradova biće domaćin po dve grupe, dok će se u Madridu održati dva četvrtfinala, a u Insbruku i Torinu po jednu. Polufinala i finale će se održati u prestonici Španije.

Profimedia

Dejvis kup tim Srbije je smešten u grupu F zajedno sa timovima Nemačke i Austrije. Dakle, kada se pogleda da je u grupi Austrija, jasno je da će teniski “orlovi” igrati u Insbruku.

Ukoliko osvoji prvo mesto u ovoj grupi tim čiji je selektor od skoro Viktor Troicki odmeriće snagu protiv pobednika grupe C u kojoj se nalaze Francuska, Velika Britanija i Češka republika. Svi mečevi u Insbruku igraće se u olimpijskoj dvorani.

U Madridu su smeštene grupe A (Španija, Rusija i Ekvador), kao i grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska). U Torinu će snagu odmeriti timovi iz grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Pročitajte još

Ovaj turnir trajaće od 25. novembra do 5. decembra, a igraće se na tvrdoj podlozi. Za razliku od prethodnog turnira, prvog održanom u ovom novom formatu, mečevi će se igrati tokom 11 dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike