Đoković jasan: Ne mogu da zamislim Vajdu da trenira nekog drugog dok se ja bavim tenisom

11.04.2021

16:41 >> 18:43

0

Autor: N. St.

Novak odgovarao na pitanja medija

Đoković jasan: Ne mogu da zamislim Vajdu da trenira nekog drugog dok se ja bavim tenisom
Copyright Profimedia

Sezona na šljaci može da počne. Novak Đoković želi u što boljoj formi da dočeka Otvoreno prvenstvo Francuske pa će tako igrati u Monte Karlu i Beogradu, dok se čeka odluka za turnir u Madridu.

Odgovarao je na pitanja medija uoči početka takmičenja.

Nisam radio ništa posebno kao pripremu za šljaku. Imao sam i ranije male pauze i vraćao sam se na teren i igrao na visokom nivou. Ne verujem da je potrebno da se uradi nešto posebno u smislu priprema kako bi igrao na šljaci. Trenirao sam dosta u Monte Karlu i tamo se osećam kao kod kuće. Fizički se osećam odlično, psihički možda ne toliko dobro zbog manjeg broja turnira. Imam veliku želju da zaigram. Žao mi je samo što neće biti publike, nadam se da će se to promeniti uskoro – rekao je Đoković.

Jedna od vesti koja je obeležila prethodni period je odluka Tonija Nadala da trenira Feliksa Ože-Alijasima, pa su tako Novaka pitali da li bi mogao da zamisli Marijana Vajdu da radi sa nekim igračem.

Teško mi je da zamislim da bi Vajda trenirao nekog drugog dok se ja bavim tenisom. Toni i Rafa ne rade zajedno već nekoliko godina i Toni je tražio novi posao. Nije me ta vest toliko iznenadila, posebno pošto znam da je Feliks proveo dosta vremena u Rafinoj akademiji i viđao sam ga da razgovara sa Tonijem. Alijasim je veoma talentovan i treba dosta da radi i da napreduje. Želim im sve najbolje, siguran sam da Toni može da mu pomogne, posebno u mentalnom aspektu.

Novak je u Monte Karlu slobodan u prvom kolu, dok bi drugom rival mogao da mu bude supertalentovani Italijan Siner koji igra protiv Ramosa.

– Nisam trenirao sa Sinerom toliko u poslednjih godinu i po dana, ali jesam pre toga. Veliki je radnik i radi mnogo na sebi. Ambiciozan je i ima sve što je potrebno da postane šampion. Igrao je i finale na Mastersu u Majamiju, uz to je konstantan, na skoro svim turniriam daleko dogura i uvek želi više što dovoljno govori o njemu.

Pričao je o kovid protokolima.

– Pravila se stalno menjaju. ATP je postavio određene protokole koje pratimo na svim turnirima, uz norme koje imaju vlasti u određenim državama. Neki turniri imaju „balone“. Smatram takođe da je genijalna stvar to što oni koji žive u Monaku mogu da spavaju kod kuće. Uz to su nam rekli da će svako imati sat vremena dnevno da vežba i ima slobodno vreme.

Početak Rolan Garosa je pomeren za nedelju dana u odnosu na prvobitno planriani termin.

– Teško je u ovom momentu reći da li je to dobra stvar ili ne. Nisam deo TS Francuske niti sam deo francuskih vlalsti tako da ne znam šta se dešava u Parizu. Mi kao igrači možemo samo da prihvatimo te odluke. Prošle godine su uslovi bili drugačiji, igralo se u oktobru, bilo je veoma hladno. U principu sedam dana ne bi trebalo da pravi veliku razliku. Možda će to pomoći da se neke restrikcije olakšaju kako bi i publika bila na tribinama. Videćemo šta će biti – zaključio je Đoković.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike