Pa ne može bez servisa: Kecmanović pakuje kofere u Monte Karlu

13.04.2021

11:20

0

Autor: D. B.

Baš slab meč odigrao je teniser iz Srbije protiv branioca titule Fonjinija

Pa ne može bez servisa: Kecmanović pakuje kofere u Monte Karlu
Copyright Profimedia

Srpski teniser Miomir Kecmanović zaustavljen je u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu.

Iskusni Italijan Fabio Fonjini savladao je 47. igrača na ATP listi sa 6:2, 7:5. Meč je trajao sat i 26 minuta, a Kecmanović će morati da konstatuje da je odigrao jedan od slabijih mečeva u karijeri.

U prvom setu Kecmanović je očajno servirao. Koliko loše dovoljno govori podatak da je četiri puta gubio gemove kada je servirao. Daleko od toga da je Italijan koji brani titulu u Monete Karlu (osvojio ju je 2019. pobedom nad Lajovićem, a prošle godine se nije igrao turnir) igrao nešto spektakularno. Podatak koji to možda i najbolje ilustruje je da je i on se sebi dozvolio da dva puta izgubi servis.

I tokom drugog seta Kecmanović je imao mnogo problema da uhvati ritam. Fonjini je do prvog brejka u ovom delu igre stigao u drugom gemu, ali je tada Kecmanović smogao snagu da uzvrati. Činilo se da je na pravom putu da izjednači u setovima kada je osvojio sedmi gem i poveo sa 4:3, posebno pošto je u sledećem imao servis.

Pročitajte još

Samo se činilo. Miomira je još jednom tokom ovog meča koji će sigurno želeti što pre da zaboravi izdao početni udarac. I umesto da pobegne na 5:3, bilo je 4:4.

Neizvesnost je trajala sve do 12. gema kada je Kecmanović još jednom uspeo da izgubi servis. Umesto u taj-brejk, krenuo je prema klupi da bi spakovao torbu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike