"Mali Novak" mora još mnogo da uči od "velikog", Đoković ide u 3. kolo (VIDEO)

14.04.2021

11:56 >> 12:27

0

Autor: D. B.

U 2. kolu Monte Karla najbolji teniser sveta bolji od Italijana Sinera 6:4, 6:2

"Mali Novak" mora još mnogo da uči od "velikog", Đoković ide u 3. kolo (VIDEO)
Copyright Profimedia.rs

Ako se pogleda samo rezultat Novak Đoković je lako izašao na kraj sa jednim od najperspektivnijih tenisera sveta, Italijanom Janikom Sinerom, koga mnogi teniski eksperti smatraju igračen koji neodoljivo podseća na Noleta.

Ipak, konačnih 6:4, 6:2 ne oslikavaju do kraja koliko je napora morao Novak da uloži da bi stigao do prvog trijumfa u delu sezone koji se igra na šljaci.

Đoković je sjajno počeo prvi set. Stigao je do 5:2, ali je dopustio tinejdžeru iz Italije da se vrati. Iako su se mnogi pribojavali da li će se u tim momentima videti da je Novak “zarđao” pošto nije igrao od finala Australijan opena, najbolji teniser sveta je vrlo brzo sve demantovao.

Sličan scenario viđen je i tokom drugog seta. Novak je poveo sa 5:2, ali ovaj put nije dao ni promil nade Sineru da može da se vrati u meč.

Pročitajte još

Đoković će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz okršaja Britanca Evans (eliminisao je Lajovića u 1. kolu) i Poljaka Hurkača.

Novak je do sada dva puta osvajao turnir u Monte Karlu. Bilo je 2013. i 2015. godine.

Meč 2. kola turnira u Monte Karlu mogli ste uživo da pratite na 24sedam.

DRUGI SET

6:2 – Siner je servirao za ostanak u meču. Poučen dešavanjima u prvom setu, kada je takođe poveo sa 5:2, Novak je već u ovom gemu krenuo agresivno. Stigao je relativno lako do prednosti 40:15 i dve meč lopte. Italijan je uspeo da se u tom momentu spasi i da stigne do izjednačenja. Ali onda je Siner napravio duplu grešku.

5:2 – Siner je dobro počeo, stigao je do prednosti od 0:30, a potom je imao i brejk loptu. Novaka nije služio servis tokom ovog gema, napravio je dve duple servis greške, iako tokom čitavog meča nije imao te probleme.

4:2 – Dobar gem za Sinera. U njemu je viđen i prvi as servis na meču. Italijan ga dobija bez izgubljenog poena.

4:1 – Tako se to radi. Novak se klizao na šljaci u par navrata, Siner je pokazao da je jako popravio igru u defanzivi. Iako je izgubio ovaj gem Italijan demonstira da ima mnogo “štofa” i da će sigurno biti u budućnosti igrač za koga će biti rezervisana visoka pozicija na ATP listi. Ali, Đoković je taj koji ponovo diktira dešavanja na terenu, kontroliše meč i još dva osvojena gema dele ga od plasmana u sledeće kolo.

3:1 – Evo brejka i u drugom setu. Ovo je sada značajna prednost za Đokovića u drugom setu.

2:1 – Siner se dobro drži kada dođe do dužih razmena udaraca. Sjajan drop-šot za još jedan dobijen gem.

1:1 – Novak pritiska 22. igrača na ATP listi, ali mladi Italijan se ne da.

1:0 – Novak dobija prvi gem u drugom setu. Sedam minuta je trajala borba u kojoj je Siner uspeo da osvoji samo jedan poen.

Janik Siner
Profimedia

PRVI SET

6:4 – E ovo je šampion. Na brejk, Novak uzvrađa ribrejkom i dobija prvi set.

5:4 – Ovo nije bilo potrebno u ovom momentu. Siner pravi brejk, a delovalo je da će Đoković lako stići do prvog seta.

5:3 – Morao je Siner mnogo da se “čupa” da bi onemogućio Đokovića osvoji prvi set. Posle gotovo 25 minuta Italijan je osvojio gem.

5:2 – Potvrda stečenog u prethodnom gemu. Đoković je upalio sve motore, zagrejao se po prohladnom vremenu i sada to već liči na onog dominantnog Đokovića.

Novak Đoković
Profimedia

4:2 – Đoković je stigao do još jedne prilike za brejk. Siner napada svaku loptu, udarci su mu snažni, a tokom ovog gema pogađao je linije terena kao od šale. Dobar je Italijan, ali Novak koristi drugu brejk loptu.

Dok traje pauza između gemova evo i jednog interesantnog detalja. Novak igra u patikama na kojima je istaknut broj 311. To je bila baš “ona” nedelja kada je prestigao Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste.

3:2 – Ponovo je Siner bolje počeo gem. Stigao je Italijan od 0:30 i naterao je Đokovića da pošteno zaradi svaki poen.

2:2 – Novak je stigao do dve vezane brejk lopte. I priliku odmah koristi. Brejk je momentalno poništen.

1:2 – Izgleda da će biti problema i zbog terena. Šljaka je prilično lepljiva, pa se i jedan i drugi igrač dosta teško kreću. Siner je stigao do prve brejk lopte na meču, ali je Đoković servis-vinerom uspeo da poništi opasnost. Ali, Italijan je uhvatio ritam. Drugu brejk loptu Đoković nije uspeo da spasi. Napravio je grešku i volej je poslao u aut. Prvi brejk na meču.

1:1 – Već na startu Novak je opasno zapretio mladom Italijanu. Čekao je greške tinejdžera, ali je Janik uspeo da se izvuče i bez brejk lopte stiže do izjednačenja.

1:0 – Nije Novak “zarđao”. Gem rešava lepim volejom. Izgubio je jedan poen.

PRED SAM POČETAK

– Ove nedelje sa Novakom je Marjan Vajda. Sledeće nedelje brigu o Đokoviću, tokom turnira u Beogradu, preuzeće Goran Ivanišević.

– U Monte Karlu je trenutno 16 stepeni Celzijusa. Oblačno je i gotovo je izvesno da će padati kiša tokom dana.

– Novak će meč početi servisom.

– Sudija na meču biće Francuz Reno Lihenštajn. Reč je o čoveku koji je od 2016. na najvećoj sceni, a 2017. je bio sudija finala teniserki na Rolan Garosu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike