Otkrivamo sve učesnike turnira u Beogradu, u čijim su rukama završile specijalne pozivnice

17.04.2021

10:34 >> 11:51

0

Autor: Milan Nastić

Ko će se se sve nadmetati na Serbia openu

Otkrivamo sve učesnike turnira u Beogradu, u čijim su rukama završile specijalne pozivnice
Copyright MN Press

Poznati su svi učesnici predstojećeg Serbia opena, iz serije 250, koji počinje 19. aprila na terenima teniskog centra Novak u Beogradu.

Prvi nosilac ovog turnira kao što je već najavljeno je Novak Đoković, trenutno najbolji igrač na svetu. Zatim slede Italijan Mateo Bertini, 10 igrač na ATP list, Aslan Karacev iz Rusije, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Mađar Martin Fučović, Australijanac Džon Milman i Miomir Kecmanović.

U glavnom žrebu naćiće se i Aljaž Bedene, Sebastijan Korda, Stefano Travaljija, Emil Rusuvuori, Pablo Kuevas, Sonovom Kvon, Aleksej Popirin, Federiko Delbonis, Rikards Bereniks, Federiko Korija, Marko Čičinato i Huan Ignasio Londero.

Gledajući imena, nema dileme da nas očekuje jedan izuzetno uzbudljiv turnir iz serije 250, jer u Beogradu će nastupati dva igrača iz prvih 10 na svetu, dok su njih devet u prvih 50 na ATP listi.

MN Press

Ostaje žal što su se sa “Serbia opena” povukla velika teniska imena kao što su Dominik Tim, Gael Monfis, Stan Vavrinka, Borna Ćorić, Jošihito Nišioka, Fernando Verdasko, kao i Jirži Veseli pošto bi njihovim dolaskom u Beograd ovaj turnir dobio priliku da još više učvrsti šansu da se ustali u programu ATP-a, kao i da dobije status turnira iz serije ATP 500.

Što se tiče naših tenisera, Srbiju će predstavljati osam igrača: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, dok su vajld kard dobili Viktor Troicki, Danilo Petrović, Nikola Milojević.

Srbija će imati predstavnika i u dublu, vajld kard su dobili Miomir Kecmanović i Dušan Lajović koji će zajedno nastupati na ovom turniru.

Prvi reket sveta nije krio zadovoljstvo što će ponovo igrati u svom rodnom gradu posle toliko godina.

– Zahvaljujem se i državi Srbiji i gradu Beogradu na podršci i pomoći, svim ljudima koji pružaju i pozitivnu energiju i podršku ne samo meni nego svim srpskim teniserima. Oni su ohrabrili i svetske tenisere iz vrha da se odluče da dođu i igraju u Beogradu iako u istoj nedelji imamo i turnir iz jače kategorije u Barseloni. Nadamo se da ćete uživati u tenisu, ne samo ove godine nego i u narednim godinama koje dolaze – zaključio je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Pročitajte još

Sa nestrpljenjem početak turnira očekuje i ruski igrač Aslan Karacev, koji je pravi hit ove sezone u svetu tenisa.

– Jedva čekam da počne Serbian open u Beogradu, koji je izuzetno lep grad. Drago mi je što ću biti u društvu takvih igača, pre svega Novaka i biće mi zadovoljstvo takmičiti se sa takvim igračima – kazao je Karacev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike