Povratak velike šampionke: Izborila se sa opakom bolešću i sada je ponovo deo tenisa

17.04.2021

07:50

0

Autor: D. B.

Žena koja je osvojila Rolan Garos i pobedila rak vratila se u beli sport

Povratak velike šampionke: Izborila se sa opakom bolešću i sada je ponovo deo tenisa
Copyright Profimedia

Pre tri godine, sa suzom u oku, Frančeska Skijavone je objavila da je završila karijeru. Sada se Italijanka koja je 2010. godine bila šampion Rolan Garosa vratila u svet belog sporta.

Njen povratak, ovaj put u ulozi trenera hrvatske igračice Petre Martić, je još veće čudo ako se zna da je pre godinu i po dana nekadašnja četvrta teniserka sveta objavila da je dobila dijagnozu da ima maligni tumor i da joj sledi sedam meseci terapije. Posle nekoliko meseci tokom kojih je prolazila kroz hemoterapije Frančeska je uspela da pobedi rak.

– Imala sam rak. Bila sam na hemoterapijama. Borila sam se u ovoj bitki i i dalje dišem. Pobedila sam – objavila je Skijavone posle dobrih vesti koje je dobila, onih koje život znače.

Ova četrdesetgodišnjakinja će početi saradnju sa Martićevom sledeće nedelje na turniru u Istanbulu, gde Hrvatica brani titulu. Njihova saradnja je, za sada, dogovorena i tokom turnira u Madridu, Rimu i Rolan Garosu. Frančeska je radila kao konsultant Karoline Voznijaki.

Pročitajte još

Najbolji plasman Martić je ostvarila januara 2020. godine kada je bila 14. na VTA listi. Bio je to rezultat odlične 2019. godine kada je stigla i do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike