KRAJ: Novak bez greške na startu Serbia opena

21.04.2021

12:18 >> 16:56

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta uspešno otvorio beogradski turnir

KRAJ: Novak bez greške na startu Serbia opena
Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je krenuo po beogradski trofej.

U drugom kolu Serbia opena, prvi reket planete savladao je tenisera iz Južne Koreje Sunvuoa Kvona 6:1, 6:3, posle sat i osam minuta igre. Naredni Novakov rival je Miomir Kecmanović.

Kvon je 85. teniser sveta, u prvom kolu beogradskog turnira bio je bolji od Španca Roberta Baena Karbaljesa (2:0), a u dosadašnjoj karijeri nije se sastajao sa srpskim asom.

Pročitajte još

Meč između srpskog i južnokorejskog tenisera trebalo je da počne oko 14.30, ali je prava provala oblaka na Dorćolu oštetila šljaku, što je prouzrokovalo odlaganje duela za oko dva sata.

DRUGI SET

6:3 – BREJK! Prvi reket sveta je u četvrtfinalu Serbia opena, pošto je odlučujuči gem osvojio na servis rivala i to bez izgubljenog poena.

5:3 – BREJK! Kvon pravi brejk na meču. Novak je dosad izgubio samo šest poena na svoj servis, da bi u ovom južnokorejski teniser osvojio četiri. Đokoviću je oduzeo servis uz jedan izgubljen poen, iskoristivši prvu, od dve vezane, brejk loptu.

5:2 Iako je Novak imao 0:30, Kvon je uspeo da osvoji još jedan gem, bez da je morao da brani brejk lopte. Novak servira za overu trijumfa.

5:1 Uz jedan izgubljen poena, srpski as je došao na gem od trijumfa.

4:1 – BREJK! Pokušao je Kvon da sačuva servis, uradio je skoro sve što je bilo do njega, ali nije uspeo da izdrži pritisak najboljeg tenisera sveta, koji je drugu brejk loptu pretvorio u poen za veliku prednost i još jedan korak ka trijumfu.

3:1 Sjajnim servisom Novak je primorao Kvona da napravi grešku, kojom je srpski as potvrdio brejk uz dva izgubljena poena.

2:1 – BREJK! Kratko je trajalo vođstvo Kvona. Novak je brzo došao do brejka, uz samo jedan izgubljen poen.

1:1 Bez izgubljenog poena Novak osvaja svoj prvi servis gem u nastavku meča.

0:1 Kvon dolazi do prve prednosti. Novak je, posle 30:0, uspeo da dođe do 30:30, ali je južnokorejski teniser osvojio dva naredna poena i sačuvao servis na startu drugog seta.

PRVI SET

6:1 Najbolji teniser sveta bez izgubljenog poena osvaja sedmi gem na meču i završava prvi set.

5:1 Kvon osvaja prvi gem na meču, uz jedan izgubljen poen.

5:0 Nole bez izgubljenog poena dolazi nadomak osajanja prvog seta.

4:0 – BREJK! Još jednom Đoković oduzima servis rivalu. Ponovo je poveo 0:30, s tim što je ovoga puta, posle izjednačenja, prvu priliku iskoristio da napravi drugi brejk na meču.

3:0 Uz jedan izgubljen poen Novak potvrđuje brejk.

2:0 – BREJK! Odmah srpski as dolazi do brejka. Posle 0:30, Novak je došao do dve brejk lopte, koje je Kvon uspeo da sačuva, a pošto je spasio jednu gem priliku, Đoković je treću brejk loptu pretvorio u poen za oduzimanje servisa rivalu.

1:0 Uz dva izgubljena poena, Novak je došao do uvodnog servis gema na meču.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike