Kecmanović bez šanse, Novak ekspresno do polufinala Serbia opena

23.04.2021

14:22 >> 17:16

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta ništa nije prepustio slučaju u srpskom derbiju

Kecmanović bez šanse, Novak ekspresno do polufinala Serbia opena
Copyright MN Press

Neće Miomir Kecmanović po dobru pamtiti prvi okršaj sa najboljim teniserom sveta. U četvrtfinalu Serbia opena, u srpskom derbiju, Novak Đoković je bez mnogo oscilacija opravdao ulogu apsolutnog favorita i za sat i 15 minuta igre izborio mesto u polufinalu beogradskog turnira – 6:1, 6:3.

Slično kao i u svom prvom meču na dorćolskoj šljaci, protiv južnokorejskog tenisra Sunvua Kvona, prvi reket planete nije ostavio rivalu mnogo prostora da se razmahne.

Posebno ubedljiv, Đoković je bio u prvom setu duela sa Kecmanovićem. Oduzeo je Novak mladom rivalu prvi servis na meču, kao da je želeo od starta stavi da mu stavi do znanja da neće imati puno prostora da nametne svoju igru.

Preveliki respekt ili nešto drugo, tek Kecmanović je koliko toliko Đokoviću pružio otpor tek u poslednjem gemu uvodnog seta, ali ni tada nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte da produži set.

Ipak, završnica prvog seta dala je krila Miomiru u nastavku duela. Iako je već na startu drugog perioda meča izgubio svoj servis, Kecmanović je “opustio ruku”, krenuo da pogađa vinere i, za razliku od prvog seta, natera favorizovanog rivala da uloži dodatni napor kako bi izborio pobedu.

Novak Đoković će u polufinalu Serbia opena igrati protiv boljeg iz duela Aslana Karaceva i Đanluke Mađera.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike