KRAJ: Nestvarni Novak dobio drugi meč u jednom danu i prošao u finale Rima!

15.05.2021

16:20 >> 19:59

0

Autor: N. St.

Novak slavio protiv sjajnog Sonega

KRAJ: Nestvarni Novak dobio drugi meč u jednom danu i prošao u finale Rima!
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Dva meča u istom danu. Da je u pitanju neki manji turnir, a ne Masters u Rimu verovatno bi ljubiteljima tenisa bilo lakše da poveruju šta se dešava. Ovako, zbog velikih problema sa kišom i pljuskovima koji su tarjali u petak su pojedini igrači morali da igraju ranije danas.

Među njima bili su upravo dvojica polufinalista takmičenja u prestonici Italije – Novak Đoković i Lorenco Sonego (Italija). U nestvarnom duelu je srpski as na kraju uspeo da slavi – 6:3, 6:7 (5:7), 6:2.

Posle dva časa i 44 minuta igre je Srbin ostvario još jedan trijumf u italijanskoj prestonici. Dobio je prvo Cicipasa, pa onda i domaćeg predstavnika. Sada ga očekuje novi okršaj sa Rafaelom Nadalom. Španac nije imao mnogo problema sa Rejlijem Opelkom (SAD) i sigurno da je njega najviše obradovalo to koliko je Novak vremena proveo na terenu.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

20:23′ – NOVAKOVO FINALE!

Dobrom reakcijom na mreži je Sonego osvojio prvi poen, pa je onda napravio duplu servis grešku. Novak je vratio poklon, a onda je odigran zaista spektakularan poen. Pozvao je Lorenco Novaka na mrežu, pa je pokušao da ga iznenadi, Đoković je nekako vratio savršen lob na liniju, a Lorenco udarcem kroz noge samo nabacuje lopticu na reket Novaku koji lako rešava poen. Onda je stigao Novak do nove meč lopte. Sonego je poslao lopticu u mrežu. Novak je u 11. finalu Rima!

20:16′ – JOŠ JEDAN KORAK

Došao je Novak na korak do pobede. Osvojio je gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Sonego je posle as udarca Srbina imao kratak razgovor sa Lajanijem, sudija mu je pokazao da je loptica pala na liniju.

20:13′ – SONEGO LAKO DO GEMA

Ekspresno je Sonego došao do tri gem lopte (40:0). Novak je savršenim riternom osvojio naredni poen, ali je Lorenco savršeno servirao za 4:2 u gemovima.

20:09′ – NOVAK UVEĆAO PREDNOST

Potvrdio je Đoković napravljeni brejk i uvećao je prednost u trećem setu (4:1).

21:07′ – BREJK ĐOKOVIĆA!

Počeo je Novak da pogađa linije, Sonego je napravio dve greške, dovoljno da Srbin stigne do dve brejk lopte. Prvu je pretvorio u gem (3:1).

21:02′ – PERFEKCIJA NOVAKA

Savršen gem za manje od 90 sekundi i vođstvo za Novaka (2:1).

20:59′ – GEM ZA SONEGA

Uspeo je Sonego da osvoji gem na svoj servis sjajnim reakcijama na mreži.

20:54′ – ĐOKOVIĆ SPASAO TRI BREJK LOPTE

Novak je imao prvi servis na startu trećeg seta. Sonego je došao do tri uzastopne brejk lopte. Sve tri je Đoković uspeo da spasi i da potom osvoji još dva poena za vođstvo u trećem setu (1:0).

20:45′ – TAJ-BREJK PRIPAO ITALIJANU

Malo sreće za Novaka. Vratio je bekhendom lopticu iz špage, Sonego je napravio veliku grešku na mreži. Muke sa prvim servisom su se nastavile, ali je greškama rivala uspeo da potvrdi mini-brejk (3:0). Dobio je Lorenco dva poena na svoj servis (3:2). Naredni poen pripao je Novaku, pa je onda usledila dupla servis greška (4:3). Osvojio je Sonego poen, da bi posle jedne razmene u narednom linijski sudija uzviknuo aut, Novak je pokazao Lajaniju da ne silazi i da je dobra lopta i da poen treba da se ponovi. Iz popravnog je Sonego došao do prvog vođstva u odlučujućem gemu (4:5). Novak je pokušao da iznenadi protivnika izlaskom na mrežu, uradio je to na loš način, dve set lopte za Sonega. Prvu je spasao zahvaljujući greški rivala (5:6). Sonego dobija poen na svoj servis i dolazi do izjednačenja – 5:7. To je u potpunosti razbudilo navijače na tribinama koji su mu dali dodatni “vetar u leđa”.

20:33′ – DVE MEČ LOPTE PROPUŠTENE, IGRAĆE SE TAJ-BREJK

Imao je Sonego veliku pomoć mreže i sreće u 12. gemu i došao je do prednosti (0:30). Forhend dijagonala je donela Novaku prvi poen u temu, a onda je odličan drajv volej doneo i drugi (30:30). Savršenim servisom je došao do prve meč lopte. Poslao je lopticu u aut (40:40). Došao je Novak zatim do druge meč lopte ni nju nije iskoristio, pa je Sonego onda stigao do brejk lopte i prilike da se vrati u meč.  Napravio je veliku grešku za novo izjednačenje (40:40). Dug poen, dobra razmena i nova brejk šansa za Lorenca. Smeč je pretvorio u brejk. Igraće se taj-brejk.

20:22′ – KONAČNO BREJK! NOVAK NA GEM DO POBEDE

Dobio je Novak dva poena na servis rivala (0:30), usledio je savršen poen domaćeg predstavnika, da bi posle odličnog drop-šota Novak uspeo to da stigne i da jedan od najlepših poena na meču završi u svoju korist (15:40). Prvu brejk šansu je spasao odličnom igrom na mreži, da bi Novak potom osmu brejk loptu konačno materijalizovao za 6:5!

20:18′ – ĐOKOVIĆ SPASAO SET LOPTE

Imao je Novak dve gem lopte za izjednačenje, nije ih iskoristio. Umesto toga je Italijan stigao do prve brejk šanse na meču što je ujedno bila i set lopta. Prvi servis je završio u autu, drugi je poslao u telo rivala i uspeo da se izvuče (40:40). As Novaka je dosuđen kao aut, Lajani je treći put silazio sa stolice i pokazao je da je aut. Hok-aj sistem je treći put pokazao da je glavni sudija pogrešio. Prva dva puta je to bilo na štetu Sonega, ovog puta na štetu Đokovića. Sreća je bila uz Novaka pošto je na brejk lopti forhend Sonega dokačio vrh mreže i otišao u aut (40:40). Nekako je Novak uspeo da se izvuče i da posle gema od devet minuta dođe do izjednačenja (5:5).

20:07′ – NOVAK PONOVO PROPUŠTA VELIKE ŠANSE

Nešto nervoznije su obojica odigrali gem. Novak je umesto smeča na mreži odlučio da samo prebaci lopticu, dao je zicer rivalu koji je lopticu poslao u mrežu (15:15), a zatim je Sonego napravio duplu servis grešku (15:30). U narednom poenu Nole laku lopticu šalje u dno mreže i ni sam nije mogao da veruje šta je uradio.  Na to Lorenco odgovara sa drugom duplom servis greškom (30:40). Na drugi servis je Lorenco dosta rizikovao i to mu se isplatilo. Čekao je Đoković grešku rivala, umesto toga je odličnom forhend paralelom izjednačio (40:40). Nije Novak ponovo čekao, napao je i stvorio sebi novu šansu za brejk, šestu u drugom setu. Pogodio je linije i spasao se Italijan, a onda je došao na korak do osvajanja seta (4:5).

19:56′ – ĐOKOVIĆ BRZ

Ekspresan servis gem za Novaka osvojen bez izgubljenog poena (4:4).

19:53′ – NOVAK PROPUSTIO TRI BREJK ŠANSE

Tri brejk lopte je u sedmom gemu imao Novak. Dve je Lorenco spasao smečom, treću drop-šotom. Forhend dijagonala je zatim jedva dotakla liniju, pa je usledio as za vođstvo u setu (4:3).

19:44′ – ASOM DO GEMA

Pripretio je Sonego na servis srpskog asa (40:30), a onda je Novak na to odgovorio as udarcem (4:3).

19:38′ – LORENCO SE DRŽI

Nema nameru Lorenco da se preda bez borbe. Igra skoro perfektan gem i završava ga sjajnim bekhendom (2:3).

19:34′ – SRBIN SIGURAN

Rutinski gem za srpskog igrača u drugom setu (2:2).

19:29′ – PROBLEMI SA TERENOM I SONEGO

Poveo je Sonego sa 30:0 na svoj servis gem. Tada je pozvao ljude koji održavaju teren zbog problema sa terenom i rupe koje se stvorila na strani na kojoj je bio srpski igrač. Posle kratke pauze je duel nastavljen, a Novak je uspeo da dođe do “đusa” (40:40), prvog u meču. Poslao je Novak savršen ritern, Lorenco je ramenom izbacio lopticu daleko u aut za brejk loptu. Na drugi servis protivnika je Novak napravio grešku i jednu lakšu lopticu je poslao u aut. Potom je dva puta odlično odservirao i uspeo da se izvuče (1:2).

19:22′ – NOVAK ODLIČAN

Veoma dobar gem za Novaka. Uz jednu duplu servis grešku, pri rezultatu 30:0, je dobio svoj prvi gem u drugom setu (1:1).

19:18′ – SONEGO DOBIO GEM

Prvi servis gem u drugom setu pripao je italijanskom igraču (0:1).

19:14′ – ĐOKOVIĆ OSVOJIO PRVI SET!

Novaka savršeno služi drugi servis u prvom setu. Došao je do dve set lopte i već prvu iskoristio za vođstov u setovima – 6:3.

19:11′ – SONEGO U IGRI

Nije pao Sonego pod pritiskom. Dobio je svoj servis gem i ostao u igri u ovom setu (5:3).

19:05′ – NOVAK NA KORAK DO SETA

Sačuvao je Novak svoj servis i došao na korak do osvajanja prvog seta (5:2).

19:00′ – EKSPRESAN ODGOVOR

Za tačno 85 sekundi je Sonego dobio gem na svoj servis i ostao je u igri u prvom setu.

Tanjug/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

18:58′ – POTVRDA BREJKA

Nije bio ubedljiv kao u prethodna dva servis gema, ali je i to bilo dovoljno. Novak je potvrdio brejk i poveo sa 4:1.

18:54′ – BREJK!

Za razliku od prethodnog gema na servis Italijana, ovog puta je Novak od 15:30 stigao do dve brejk lopte. Prvu je Sonego spasao odličnim servisom, drugo je Novak uz malo sreće uspeo da vrati u teren, iako su navijači Italijana već povikali da je aut, posle čega je Đoković napao, Lorenco je izbacio lopticu daleko u aut što je značilo da je Srbin napravio brejk.

18:49′ – NOVI LAK GEM

Još jedan brz servis gem za Đokovića. Ponovo bez izgubljenog poena (2:1).

18:47′ – SONEGO SE IZVUKAO

Imao je Đoković prednost na servis Sonega (15:30), ali nije uspeo da dođe do brejk šanse. Lorenco je osvojio naredna tri poena i izjednačio.

18:42′ – SIGURAN POČETAK

Lako, bez izgubljenog poena, Novak dobija gem na svoj servis i počinje meč na savršen način (1:0).

18:38′ – IGRAČI NA TERENU

Igrači su izašli na teren i krenuli su sa zagrevanjem.

18:27′ – SONEGO VODI U MEĐUSOBNIM DUELIMA

Do sada su srpski i italijanski teniser odigrali samo jedan meč. Bilo je to u oktobru prošle godine na turniru u Beču. Tada je u četvrtfinalu slavio Sonego – 6:2, 6:1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike