KRAJ: Novakov trijumf na Serbia openu 2

29.05.2021

12:23 >> 13:59

0

Najbolji teniser sveta savladao sjajnom Molčana

KRAJ: Novakov trijumf na Serbia openu 2
Copyright MN Press
Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je trofej u Beogradu.
Srpski as je u finalu Serbia opena 2 savladao Slovaka Aleksa Molčana 6:4, 6:3 i tako sa trofejom dorćolskog turnira napravio dobru uvertiru za početak Rolan Garosa.

DRUGI SET

6:3 – POBEDA Novak je osvojio Serbia open 2, pošto je drugu set loptu pretvorio u poen za trijumf protiv odličnog Molčana.

5:3 – BREJK Novak u narednom gemu servira za osvajanje Serbia opena 2. U prvih pet gemova drugog seta nije bilo ni brejk lopti, a potom je u naredna tri uzastopna došlo do oduzimanja servisa. Novak je ovoga puta prvu priliku za brejk propustio, da bi mu odlučujući poen u gemu, Slovak greškom na mreži pratkično poklonio.

4:3 – BREJK Situacija identična kao u prvom setu, samo sa promenjenim ulogama. Ovoga puta je Novak prvi stigao do brejka, a Molčan bio taj koji je odmah uzvraćao oduzimanjem servisa rivalu. Za razliku od prethodna tri brejka koje je napravio Slovak, ovoga puta je iskoristio drugu šansu za oduzimanje servisa najboljem teniseru sveta.

4:2 – BREJK Jedinu brejk priliku u dosadašnjem toku drugog seta Novak je pretvorio u poen, kojim bi mogao da prelomi meč u svoju korist. Prethodno je Đoković spasao četiri gem lopte Molčana.

3:2 – Za razliku od prvog seta, u drugom Đoković nije dozvolio rivalu ni priliku da mu ugrozi servis. Peti gem drugog seta završio je srpski as na nulom.

MN Press

2:2 – Još jednom je Novak stigao do 30:30 na Molčanov servis, ali je Slovak ponovo osvojio dva naredna poena za izjednačenje.

2:1 – Sigurno, bez izgubljenog poena, Novak čuva početnu prednost u drugom setu.

1:1 – Došao je Novak do 30:30, ali je Molčan potom vezao dva poena i osvojio svoj prvi servis gem u nastavku meča.

MN Press

1:0 – Novak je odlično otvorio drugi set, iskoristivši drugu, od tri vezane, gem lopte.

PRVI SET

6:4 – BREJK Prvu priliku nije iskoristio, ali drugu, na servis rivala, jeste. Novak je osvojio prvi set, iskoristivši prvu set loptu, pošto je prethodno sačuvao gem priliku Molčana.

5:4 – BREJK Novak je propustio priliku da završi set na svoj servis, pošto je Molčan uspeo i treći put u dosadašnjem toku meča da oduzme servis Đokoviću. Zanimljivo, sva tri puta je koristio prve prilike za brejk.

MN Press

5:3 – BREJK Novak će u narednom gemu servirati za osvajanje prvog seta. Srpski as je drugi put uzastopno oduzeo servis rivalu, koji je prvu od dve vezane brejk lopte sačuvao, ali je prilikom druge napravio neiznuđenu grešku.

4:3 – As servisom, prvim na meču, Novak ponovo dolazi do minimalne prednosti, uz dva izgubljena poena.

3:3 – BREJK Kao i na startu meča, Nole ponovo odmah uzvraća brejkom. Molčan je sa dve vezane neiznuđene greške olakšao Đokoviću put do dve vezane brejk lopte, od kojih je prvu Novak pretvorio u poen za izjednačenje.

MN Press

2:3 – BREJK Slovak ponovo ima brejk prednosti. Odlično je Molčan ušao u meč sa prvim reketom planete, igra bez respekta prema Novaku, kojem je drugi put u tri gema oduzeo servis.

2:2 – Molčan vezuje dva vinera i uz jedan izgubljen poen osvaja četvrti gem prvog seta.

2:1 – Đoković je potvrdio brejk prednosti i došao do prvog vođstva na meču.

MN Press

1:1 – BREJK Novak je odmah uzvratio brejkom. Iako je Slovak vodio 40:15, najbolji teniser sveta je vezao četiri poena i poravnao rezultat.

0:1 – BREJK Novak je izgubio servis na otvaranju meča. Uz dve neiznuđene greške srpskog asa, Molčan je došao do 15:40 i potom forhend vinerom došao do brejka.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike