Trofej u rukama i jaka Novakova poruka iz Beograda: Idemo po titulu na Rolan Garosu

29.05.2021 | 14:28 >> 15:39

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta zadovoljan posle trijumfa na Serbia openu 2

Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poslao je jasnu poruku iz Beograda – Idemo po titulu na Rolan Garosu! Srpski as je u subotu osvojio trofej na Serbia openu 2, pošto je u finalu dorćolskog turnira savladao Slovaka Aleksa Molčana 6:4, 6:3 posle sat i 28 minuta igre.

 – Čestitam Aleksu. Sjajna si osoba i borac, ono što si pokazao u ovih 10 dana bilo je impresivno i verujem da je ovo početak dobrih rezultata – rekao je Nole pošto je podigao pobednički pehar i potom u šaljivom tonu dodao:

 – Imao sam sreće što mi je Slovak trener, iako nije ovde, čuli smo se, pa mi je dao taktiku za polofinále i finale – kazao je srpski as i potom malo uozbiljio priču.

 – Prošlo je mnogo od kako sam poslednji put igrao pred publikom u Beogradu, potpuno je drugačiji osećaj. Pobediti ovde posle 10 godina je specijalan osećaj i dobar je uvod u Rolan Garos.

Prvi raket planète ponovio da je obično ne igra turnire koji se održavaju u nedelji pred grend slem, ali da se nije pokajao što je odlučio da igra na Serbia openu 2.

 – Osećam se dobro, igram dobro, provodim kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Izaći iz balona u kojima živimo na turu, bilo je teško organizovati sve ovo, ali drago mi je što sam proveo nedelju pred Rolan Garos u Beogradu. Hvala vam što se došli i ulepšali ovaj dan, što ste svima nama dali polet za dalje. Moram da priznam da sam mislima delom bio u Parizu, ali želeo sam da osvojim tofej – rekao je Nole uz zahvalnost celom svom timu, porodici i prijateljima na podršci, kao i svima koji su učestvovali u organizaciji turnira, koji je dobio najveće ocene od svetskih zvaničnika.

Aleks Molčan bio je zadovoljan prikazanim u Beogradu.

 – Čestitke Novaku i njegovom timu na sjajnoj nedelji. Hoću da zahvalim devojci, ocu i majci, trenerima, svima koji su uključeni u moj život i koji su mi pomogli da budem bolji. Hvala publici, sjajna je atmosferta bila, navijali ste i tapšali mi povremeno, bilo je dobro. Idem kući, odmoriću se nekoliko dana i vraćam se trenizima kako bih bio bolji na narednim turnirima. Pokušaću da uživam u ovom drugom mestu u narednim danima – kazao je Slovak, koji je do finala stigao pošto je prethodno prošao kvalifikacije.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam