Toni Nadal, između redova, poručio kako Novak ima ogromne šanse da do kraja godine postane GOAT

15.06.2021

19:55 >> 20:16

0

Autor: Adam Štulić

Španski stručnjak smatra da su naredna dva grend slema presudna

Toni Nadal, između redova, poručio kako Novak ima ogromne šanse da do kraja godine postane GOAT
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Teniski svet se mesecima unazad zabavlja raspravom oko toga ko više, od „svetog trojstva“ zaslužuje zvanje GOAT. Fanovi Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera imaju bezbroj razloga da insisitiraju na tome da baš njihov mezimac treba da ponese laskavo priznanje, dok struka, zasad, mudro ćuti.

Jedan od retkih koji je javno izrekao svoje mišljenje na ovu temu je Toni Nadal. Stric i dugogodišnji trener „kralja šljake“ upozoravao je Rafu pre Rolan Garosa da ne otpisuje prerano Novaka, posle čijeg trijumfa u Parizu smatra da bi već do kraja godine mogla da se iskristališe i ova trilema.

– Videli smo sjajno finale RG i njegov kraj, koji opasno približava Novaka Nadalu i Federeru u borbi za najtrofejnijeg grend slem tenisera u istoriji. Naredna dva turnira, Vimbldon i Ju Es open, verovatno će biti presudni. Ne bih se usudio da donosim zaključke, ali smem da sačuvam samopouzdanje da će se moj Rafa naći na vrhu – smatra Toni Nadal.

Podsetimo, Novak je drugim „Kupom musketara“ stigao do 19. grend slem trofeja u karijeri i došao na samo korak zaostatak u odnosu na dva najveća rivala, a s obzirom da je, po mišljenju mnogih stručnjaka, prvi favorit za slavlje u Londonu i Njujorku, Nole bi 2021. godinu veoma lako mogao da završi kao najbolji teniser svih vremena.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike