Priznanje Tonija Nadala mnogima se neće svideti, ali Novak može da bude ponosan

29.09.2020

12:04 >> 20:07

0

Autor: Adam Štulić

Ujak i nekadašnji trener svetskog broja dva govorio o Rafinim najvećim rivalima

Priznanje Tonija Nadala mnogima se neće svideti, ali Novak može da bude ponosan
Copyright Profimedia

Oči ljubitelja sporta ovih dana biće uglavnom usmerena ka Parizu, gde je u toku poslednji grend slem sezone Rolan Garos. Dva najbolja tenisera sveta Novak Đoković i Rafael Nadal biće i ovoga puta glavni favoriti za osvajanje trofeja “kup musketara”, a osim prestiža obojica će imati još nekoliko motiva da ulože sve što mogu za slavlje na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Apsolutni vladar pariske šljake Rafael Nadal pokušaće da osvoji 13. ukupno, a četvrti uzastopno Rolan Garos, dok će srpski as eventualnim trijumfom u Parizu za još jedan korak prići najvećim rivalima po broju podignutih grend slem trofeja.

Nema dileme da bi najzagriženiji teniski fanatici dali sve da gledaju potencijalno finale prvog i drugog tenisera sveta, dok se takav rasplet, barem prema onome što je rekao u podkastu “Excange” na “Eurosportu”, siguro ne bi dopao Rafinom stricu i nekadašnjem treneru Toniju Nadalu, koji je priznao da za pobedu protiv Đokovića morate da igrate i da se trudite da budete sjajni.

– Za mene je uvek malo teže kada Rafa igra protiv Đokovića nego protiv Federera, jer za mečeve protiv Rodžera imamo plan. Znamo da protiv njega Rafael mora da udari lopticu snažno i sa malo visine. To je moj plan i ako može da se ostvari veoma smo srećni i imamo dobre šanse za pobedu. Ali protiv Novaka, uvek je: “Uuuuhhh”… Ne znate tačno šta možete. Jednostavno morate da igrate i da se trudite da budete sjajni – rekao je Toni Nadal i sve to ilustrovao jednom anegdotom.

Rafin stric se prisetio finala Ju-Es opena iz 2013. godine, koje je Nadal dobio protiv Đokovića 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

– Rafael je osvojio prvi set, drugi je izgubio. Novak je počeo da igra veoma dobro, u trećem setu je imao brejk prednosti. Bilo je veoma teško, u tom momentu Rafa je prišao boksu u kojem smo sedeli i pitao me: “Toni, šta da radim?” Rekao sam mu da mora da udara loptice veoma jako u sredinu terena. Da ne ide mnogo ispred Đokovića i da se ne otvara previše, jer Novak može da pogodi paralelu. Dakle, puno jakih lopti u sredinu terena. Onda sam se okrenuo ka Karlosu Kosti, koji je sedeo pored mene, rekavši mu da treba da odemo u crkvu i da se molimo da se stanje na terenu promeni – iskreno je rekao Toni Nadal, dok je Rafa posle tog meča priznao da ga niko nije naterao da toliko preskoči svoje limite kao Novak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike