Vimbldon je mesto gde se poštuju šampioni: Novaku ukazana velika čast

26.06.2021

17:46 >> 17:55

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta otvara program na centralnom terenu londonskog grend slema

Vimbldon je mesto gde se poštuju šampioni: Novaku ukazana velika čast
Copyright Profimedia.rs

Sve je spremno za početak, po mišljenju mnogih, najprestižnijeg grend slema u teniskom svetu. Posle jednogodišnje pauze, uslovljenje pandemijom virusa korona, Otvoreno prvenstvo Engleske se vraća i ove godine bi moglo da bude istorijsko, ukoliko Novak Đoković odbrani tron osvojen 2019. godine.

Srpski as je dobio i opravdanu čast od organizatora Vimbldona. Kao mesto na kojem se cene i poštuju tradicija i trenutni rezultati, najboljem teniseru sveta je ukazana privilegija da otvori program na Centralnom terenu.

Prvog dana takmičenja Nole će protiv domaće nade Džeka Drejpera igrati od 13.30 časova, a posle njih dvojice na glavnom terenu igraće Sloan Stivens i Petra Kvitova, te Endi Marej i Nikoloz Basilašvili.

Osim Filipa Krajinovića i jedine predstavnice u ženskom singlu Nine Stojanović, svi srpski teniseri će izaći na teren već u ponedeljak.

Na terenu broj 5 Dušan Lajović i Žil Simon će zatvoriti program koji kreće u 11 časova, a pre njih su na programu po jedan ženski i muški singl.

Isti slučaj biće i sa Laslom Đereom i Pablom Kuevasom, koji igraju na terenu broj 8.

Najmlađi od svih srpskih tenisera Miomir Kecmanović odmeriće snage sa Fakundom Bagnisom na terenu broj 11 tačno u 11 časova.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike