Šteta: Srpska teniserka danas nije imala problem sa kišom u Londonu, ali jeste sa Kerber

29.06.2021

15:57 >> 17:05

0

Meč je trajao sat i 26 minuta

Šteta: Srpska teniserka danas nije imala problem sa kišom u Londonu, ali jeste sa Kerber
Copyright Nina Stojanović, MN Press

Nina Stojanović je eliminisana već u prvom kolu Vimbldona.

Od srpske teniserke, 86. na svetskoj rang listi bolja je bila Anđelika Kerber iz Nemačke. Rezultat je bio 2:0 (6:4, 6:3) posle 86 minuta igre.

Za razliku od velike većine današnjih mečeva na grend slemu u Londonu mečeva, duel Srpkinje i Nemice nije prekidan pošto se igrao na terenu broj jedan koji je pokriven.

U uvodnom setu, Stojanović je imala i prednost od 3:0, posle brejka u drugom gemu, ali je kasnije usledio preokret. Nemica je vezala pet gemova i povela sa 5:3. Na svoj servis je samo potvrdila osvajanje seta.

Naredni set počeo je loše za Stojanovićevu pošto je Kerber napravila uvodni brejk, za 1:0. Zatim je taj brejk potvrdila, a onda imala i dve brejk šanse u trećem gemu. Ipak, naša igračica se spasila i sačuvala svoj servis. “Izvukla” se i u petom gemu, kada je takođe spasila dve brejk lopte, i tada je rezultat bio 3:2 u korist Kerber.

U desetom gemu, Stojanović je bila na servisu, a Kerber je imala prednosto od 40:0. Međutim, brejk i meč lopte nije koristila, pa je Nina izjednačila. Ovaj gem je potrajao, ali ga je nažalost dobila 28. na WTA listi. Šampionka Vimbldona od pre tri godine je iskoristila četvrtu brejk loptu.

Za plasman u treće kolo Kerber će igrati sa boljom iz okršaja Sare Soribes Tormo iz Španije i Ane Konjuh iz Hrvatske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike