Neko lakše, neko teže: Lajović i Đere idu dalje, kao i Federer, ali je njegov meč bio drugačiji

29.06.2021

19:16

0

Mečevi su i prekidani zbog kiše u Londonu

Neko lakše, neko teže: Lajović i Đere idu dalje, kao i Federer, ali je njegov meč bio drugačiji
Copyright Profimedia.rs

Dušan Lajović i Laslo Đere su izborili plasman u drugo kolo Vimbldona.

Lajović je počeo meč sa Žilom Simonom tokom dana, ali je onda prekinut zbog kiše. Ipak, na kraju, posle tri sata i 57 minuta (ukupno) bilo je 3:2 (6:4, 4:6, 6:3, 5:7, 6:4) u korist našeg igrača, 42. na ATP listi.

Lajović će u narednom kolu grend slema u Londonu igrati protiv Danijela Evansa koji je u tri seta bio bolji od Felisijana Lopeza. Po setovima je bilo 7:6, 6:2 i 7:5. Britanac je slavio u oba dosadašnja meča.

Pročitajte još:

Pobedu je upisao i Laslo Đere. Naš teniser je u četiri seta savladao Pabla Kuevasa iz Urugvaja, sa 3:1. Prvi set je dobio Kuevas, 84. na ATP listi sa 7:5, ali je onda usledio preokret i tri vezana seta sa identičnim rezultatom – 6:4. Ovaj duel je trajao dva sata i 20 minuta.

Đere, 55. na svetskoj rang listi u narednom kolu za rivala igraće protiv Fabija Fonjinija kojeg je jednom već pobedio.

Meč koji je izazvao mnogo pažnje je bio duel Rodžera Federera i Adrijana Manarina. Dalje je prošao Švajvarac, koji je od 20 grend slem titula osam osvojio u Londonu. U prvom setu, Federer, trenutno osmi na ATP listi je bio bolji sa 6:4, izjednačio je Manarino (41. na listi), a onda i preokrenuo u setovima. U četvrtom setu je bilo 6:2 za Federera, a onda je u petom predao Manarino, zbog povrede.

Švajcarca sada čeka duel sa Rišarom Gaskeom koji je sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:1) pobedio Juičija Sugitu iz Japana. Federer ima 5:0 u međusobnim duelima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike