Nole najavio odličnu borbu sa Beretinijem, nada se podršci publike, ali je realan: Spreman sam na sve

09.07.2021

20:46 >> 20:50

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta svestan šta ga čega u finalu Vimbldona

Nole najavio odličnu borbu sa Beretinijem, nada se podršci publike, ali je realan: Spreman sam na sve
Copyright Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ispisuje istoriju na ovogodišnjem Vimbldonu. Na terenima „Ol Ingland kluba“ postao je prvi igrač u istoriji belog sport koji je ostvario najmanje 75 pobeda na svakom od četiri grend slema, dok je trijumfom protiv Denisa Šapovalova postao jedini ikada koji je odigrao najmanje šest finala na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i Ju Es openu.

Iako rezultat u duelu sa kanadskim teniserom deluje ubedljiv, slika na terenu je bila potpuno drugačija, pošto je Šapovalov u svakom od setova stizao do vođstva 5:4, a u prvom je čak servirao za osvajanje seta.

– Iskustvo je na mojoj strani, prošao sam kroz sve kao igrač. Znam svoje prednosti i oslanjam se na njih. Danas je moglo da ode u drugom smeru, ali krajnji rezultat je ono što se računa – kazao je Novak, izrazivši uverenje da će u nedelju imati veću podršku publike, nego što je dosad bio slučaj.

– Nadam se da ću imati navijače na svojoj strani. Svaki igrač se nada tome, velika je razlika kada je publika uz vas i protiv vas. Nadam se da će publika prepoznati važnost ovog meča za mene, ali sam spreman na sve, fokusiraću se na sebe.

Nole će u svom 30. grend slem finalu i sedmom na Vimbldonu igrati protiv Matea Beretinija.

Pročitajte još

– On je jedan od najboljih na svetu u prethodnih godinu dana. Ima veliko oružje u servisu i forhendu. Može da igra dobro na svakoj podlozi, na Rolan Garosu smo odigrali tesna četiri seta. Trava još više odgovara njegovom stilu igre. Biće to odlična borba – naglašava Novak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike