Nole, melješ kao parni valjak, ali budi oprezan: Beretini ima talenat i pobednički karakter

10.07.2021

21:11 >> 21:20

0

Autor: Adam Štulić

Muratoglu veruje da Italijan može do grend slem trofeja

Nole, melješ kao parni valjak, ali budi oprezan: Beretini ima talenat i pobednički karakter
Copyright Profimedia.rs

Odbrojavaju se sati do toliko čekanog finala Vimbldona na kojem Novak Đoković može da se izjednači sa najvećim rivalima Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju osvojenih grend slem titula (20).

Prvi reket planete je na putu do poslednjeg meča na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Engleske izgubio samo jedan set, a u meču za titulu preko puta mreže čeka ga Italijan Mateo Beretini.

Teniski stručnjak Patrik Muratoglu imao je jasnu poruku za Novaka.

– Budi oprezan, ovaj momak ima talent i pobednički karakter. Sve je moguće – kazao je Muratoglu i onda malo detaljnije obrazložio svoje mišljenje.

– Ove sezone Mateo je pobedio u Beogradu, igrao je finale Mastersa u Madridu, pre nego što je u četvrtfinalu Rolan Garosa poražen od Novaka. Ipak, ubrzo je osvojio Kvins, tako da ne možemo da govorimo o iznenađenju, već je ovaj rezultat posledica celokupnog Beretinijevog napretka.

Izneo je iskusni stručnjak i niz pohvala na račun italijanskog tenisera.

– Njegovo prisustvo u finalu Vimbldona potvrđuje činjenicu da trava uvek daje prednost onima koji igraju raznoliko, napadački, kao Beretini. On je majstor u tom segmentu igre, svojom visinom dominira na servisu, vorhend mu je moćan poput topovskog đuleta, veoma precizan.

Ipak, idealnu priču o Italijanu „kvari“ jačina njegovog rivala. Najboljeg tenisera današnjice i potencijalno najboljeg igrača belog sporta svih vremena.

Pročitajte još

– Novak je više nego odlučan da osvoji svoj 20. grend slem i tako stigne konkurente u borbi za zvanje najboljeg ikada. Novak je godinama jurio ovaj cilj, melje rivale poput „parnog valjka“. Na Vimbldonu bi možda efekat emocija mogao da ima ulogu. Novak se nikada ne uzbuđuje, ali ovo je životni cilj. Mateo će morati od prve do poslednje loptice da bude fokusiran na teren i igru, neće smeti ni na trenutak da ostavi prostor protivniku – kazao je Muratoglu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike