Novak će igrati tri turnira u prva tri meseca sledeće godine?

16.12.2020

09:34

0

Autor: D. B.

Dok se čeka zvanična potvrda iz ATP o kalendaru za sledeću godinu, spekulacije ne prestaju

Novak će igrati tri turnira u prva tri meseca sledeće godine?
Copyright Profimedia

Dok svi čekaju da ATP ozvanični kalendar turnira za prva tri meseca 2021. godine, svi u svetu tenisa spekulišu kakvi će biti koraci na koje će se odlučiti Novak Đoković.

Postoje jake indicije koji će turniri biti igrani tokom prva tri meseca sledeće kalendarski godine, a sve je uslovljeno odlukom da Australijan open počne kasnije u odnosnu na standardni termin. Za sada se spekuliše od 14 turnira u ATP kalendaru u periodu od januara do marta, od čega će čak 13 biti igrano u druga dva meseca 2021. godine.

Pročitajte još: Kako bi trebalo da izgleda ATP kalendar za prva tri meseca 2021.

Ono što je jasno je  da će Đoković u 2021. godini imati dva glavna cilja. Jedan je da pretkene Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste. I ovaj cilj deluje kao potpuno ostvariv. Drugi je da stigne Nadala i Federera po broju osvojenih gren slem titula (20). Zbog toga nema dileme da će Đoković sigurno igrati u Melburnu, na turniru koji je osvajao rekordnih osam puta.

Ono što je opšte poznato je da Novak mnogo drži do igranja za reprezentaciju. Činjenica da su jake indicije da će se i ove godine igrati ATP kup na kome je Srbija prošle godine osvojila titulu, kao i da će se taj turnir, uz učešće mnogo manje nacionalnih timova u odnosnu na prvo izdanje, održati sedam dana pred početak Australijan opena, daju za pravo da se i to nadmetanje „čekira“ kao sigurno. Naravno, pod uslovom da Srbija bude među izabranim timovima.

Dilema ne bi trebalo da postoji ni kada je reč o Novakovom rasporedu za mart. Iskustva iz prethodnih sezona govore da će Đoković pre izabrati da igra u Dubaiju (navodno ovaj turnir će se igrati od 15. marta) nego u Roterdamu (planirani početak je 1. mart). Uostalom Novak je i prošle godine igrao u Emiratima gde je i osvojio titulu.

Sve zvuči logično, zar ne? Samo još da se i zvanično objavi kalendar za 2021. godinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike