Novi šok sa Vimbldona! Povukla se još jedna šampionka, ovaj deo ženskog žreba je potpuno poremećen

01.07.2024

18:29

0

Autor: P.K.

Koko Gof bi trebalo da bude najveća dobitnica sad

Novi šok sa Vimbldona! Povukla se još jedna šampionka, ovaj deo ženskog žreba je potpuno poremećen
Viktorija Azarenka, arhiva - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonietta Baldassarre

Prvi dan Vimbldona 2024. obeležen je serijom povlačenja istaknutih teniserki. Viktorija Azarenka, dvostruka polufinalistkinja ovog prestižnog turnira, najnovija je igračica koja se povukla zbog povrede ramena.

Nju će zameniti srećna gubitnica Elsa Žakmon u meču prvog kola protiv Sloun Stivens.

Istina je da je Azarenka trenutno 16. na svetu i da uskoro puni 35 godina, ali je ipak to igračica koja ima dva grend slema i tri finala, dok je u dublu osvojila još dva grend slema.

Pored Azarenke, ranije se povukla i njena zemljakinja Arina Sabalenka, takođe zbog povrede ramena. Osim toga, 22. igračica sveta Jekaterina Aleksandrova otkazala je učešće zbog bolesti. Nju će na Centralnom terenu zameniti Renata Zarazuta u duelu sa Emom Radukanu.

Sve tri teniserke bile su u istom delu žreba, što otvara prostor za zanimljiva i neizvesna takmičenja u tom segmentu turnira.

Ova situacija posebno ide na ruku Koko Gof, trenutno drugoj igračici sveta. U donjem delu žreba, gde se nalazila Sabalenka, preostale najbolje rangirane igračice su Jasmin Paolini, Činven Ženg i Marija Sakari, rangirane od 7. do 9. mesta.

Gof do sada nije imala mnogo uspeha na travi Vimbldona, sa najboljim rezultatom četvrtog kola 2019. i 2021. godine. Međutim, ovogodišnji žreb i niz povlačenja pružaju joj odličnu priliku za duboki prodor u turniru.

Serija povreda i bolesti koje muče teniserke ne iznenađuje s obzirom na dugu sezonu, intenzivna putovanja i različite podloge. Upravo zbog toga neke od vodećih igračica, poput Sabalenke, odlučuju da preskoče Olimpijske igre u Parizu kasnije ovog meseca.

Ova dešavanja na samom startu turnira nagoveštavaju uzbudljiv i nepredvidiv Vimbldon, posebno u ženskoj konkurenciji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike