Kraj za Olgu Danilović u prvom kolu Vimbldona! Srbija ostala bez još jednog predstavnika

01.07.2024

14:56

0

Autor: P.K.

Rumunska tinejdžerka servirala osvetu...

Kraj za Olgu Danilović u prvom kolu Vimbldona! Srbija ostala bez još jednog predstavnika
Olga Danilović, arhiva - Copyright Tanjug/AP

Srbija je prvog dana Vimbldona ostala bez još jednog predstavnika na najprestižnijem teniskom turniru.

Olga Danilović, 116. igračica sveta, došla je do glavnog žreba kao "srećna gubitnica", ali je učešće završila već u prvom kolu. Nju je u dva seta pobedila 19-godišnja Rumunka Anka Aleksija Todoni – 5:7, 1:6.

Ovo je tek drugi susret ove dve igračice. Prethodno je Olga pobedila u kvalifikacijama za Rolan Garos. Todoni je trenutno 142. na WTA listi.

Ranije danas, eliminisan je Dušan Lajović.

Uprkos očekivanjima nakon sjajnog nastupa na Rolan Garosu, Olga Danilović nije uspela da ponovi uspeh na travnatim terenima Vimbldona. Njena protivnica se pokazala se kao prevelika prepreka za srpsku teniserku trenutno.

Na terenu broj devet, Todoni je od samog početka nametnula svoj ritam. Brzo je stekla prednost od 4:1, pa 5:2 u prvom setu, ali Danilović nije odustajala. Srpska teniserka je uspela da se vrati u igru, izjednačivši na 5:5. Međutim, u ključnom 12. gemu, Todoni je još jednom napravila brejk i osvojila prvi set rezultatom 7:5.

Drugi set je doneo potpunu dominaciju Todoni. Danilović nije uspela da pronađe odgovor na agresivnu igru protivnice, što je rezultiralo ubedljivim porazom od 6:1.

Ovim je Todoni sprečila Danilovićevu u nameri da ponovi svoj impresivan nastup sa Rolan Garosa, gde je iznenadila neke od favorita i stigla do treće runde grend slema.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike