Lajović već završio Vimbldon! Bio je nemoćan protiv iskusnog Dimitrova

01.07.2024

13:57

0

Autor: P.K.

Bugarin je igrao kao u transu, bio je nedodirljiv

Lajović već završio Vimbldon! Bio je nemoćan protiv iskusnog Dimitrova
Dušan Lajović - Copyright Profimedia

Dok čekamo Novaka Đokovića, Srbija je ostala bez jednog predstavnika na Vimbldonu: Dušan Lajović završio je takmičenje na Vimbldonu već u prvom kolu. Njega je pobedio iskusni Bugarin Grigor Dimitrov u tri seta – 6:3, 6:4, 7:5.

Dimitrov je 10. teniser sveta, a Lajović 56. i ta razlika je bila očigledna danas.

U prvom setu 33-godišnji Dimitrov je briljirao sa deset vinera više od protivnika i šest as servisa naspram Lajovićevog jednog. Ključni momenat je bio rani brejk koji je Bugarin napravio na samom početku seta. Dimitrov je takođe bio savršen na mreži, iskoristivši svaku priliku.

Drugi set je pratio sličan scenario. Dimitrov je odmah oduzeo servis Lajović i održao prednost do kraja. Srpski teniser je uspeo da dođe do izjednačenja samo jednom, u osmom gemu, dok je u ostalim Dimitrovljevim servis gemovima ostao bez poena.

Treći set je doneo preokret u dinamici meča. Lajović je iznenadio Dimitrova ranim brejkom, što je ujedno bila i njegova prva brejk prilika na celom meču. Međutim, Dimitrov je uspeo da uzvrati, iako je bilo primetno da nije na istom nivou kao u prva dva seta.

Ključni momenat trećeg seta dogodio se kada je Dimitrov spasio dve brejk lopte pri rezultatu 15-40 na svom servisu. To mu je dalo dodatnu snagu za završnicu meča. Napravio je još jedan brejk za 6:5 i uspešno servirao za pobedu, uprkos još jednoj propuštenoj brejk šansi Lajovića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike