Alkarazov izliv zahvalnosti posle osvajanja Rolan Garosa i šokantno priznanje: Bilo je pitanje da li ću doći u Pariz!

09.06.2024

21:04

0

Autor: A. Š.

Mladi španski teniser, potpuno razumljivo, više nego emotivan posle prvog trijumfa na Otvorenom prvenstvu Francuske

Alkarazov izliv zahvalnosti posle osvajanja Rolan Garosa i šokantno priznanje: Bilo je pitanje da li ću doći u Pariz!
Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia/Jacovides-Moreau/Bestimage

Najvećim nekadašnjim i još uvek aktivnim teniserima današnjice, na vrhuncu njihovih karijera, bilo je teško da obuzdaju emocije posle trijumfalnih pohoda na grend slemovima, pa je potpuno razumljivo što je omanji emotivni slom u nedelju popodne u Parizu imao Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je posle preokreta, u pet setova, savladao Sašu Zvereva u finalu Rolan Garosa, za svoj prvi Kup musketara u karijeri.

- Čestitke Saši na sjajnom početku godine i odličnom turniru. Ovo je neverovatno, kako igraš, znam da naporno radiš, da si kroz sve što si prošao poslednjih godina, da si se zbog toga našao ovde u finalu Rolan Garosa. Siguran sam da imaš šansu da u budućnosti osvojiš barem jedan Grend slem – rekao je mladi Španac pošto je podigao jedan od četiri najznačajnija teniska trofeja na svetu.

- Mom timu, ovo je bilo neverovatno, poslednji mesec… Imali smo problema sa povredama, bilo je pitanje da li ću doći na Rolan Garos, ali svi su oni bili uz mene. Znam da su oni svi pomogli da postanem bolji igrač i hvala im na tome.

Reči zahvalnosti samo su izlazile iz Alkaraza…

- Hoću da kažem nešto i porodici, ponosan sam što je moja majka, otac, brat, što su bili tu. Znam da me često gledaju iz daljine, ali to što su ovde je prelepo. Uvek su me vodili kući iz škole, uvek su bili tu uz mene i ovo je sada lepa prilika da im se zahvalim. Hvala svim ljudima bez kojih ovaj turnir nije moguć, svi vi ste važan deo, svaka čast Ameli, nemaš laku funkciju… Hvala svima koji učestvuju, hvala i publici koja je bila ovde, vi ste bili neverovatan deo, napravili ste sve ovo posebnim i hvala vam na tome - rekao je Karlos Alkaraz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike