Alkaraz ni posle plasmana u finale RG nije mogao da ne spomene Noleta: U patnji na terenu treba uživati!

07.06.2024

20:48

0

Autor: A. Š.

Mladi španski teniser posle preokreta savladao Janika Sinera u polufinalu drugog grend slema u sezoni

Alkaraz ni posle plasmana u finale RG nije mogao da ne spomene Noleta: U patnji na terenu treba uživati!
Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia/Antonio Borga/Anadolu/ABACAPRESS.COM

Odustajanje Novaka Đokovića od daljeg učešća na Rolan Garosu zbog povrede kolena sigurno je obradovalo sve učesnike završnice drugog grend slema sezone. Bez Noleta u konkurenciji svima su iznenada porasle šanse za osvajanje „Kupa musketara“, a među najvećim favoritima ostao je španski teniser Karlos Alkaraz.

Karlitos je tu ulogu opravdao već u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske gde je posle velike borbe i preokreta savladao Italijana Janika Sinera – 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3).

- Moraš da pronađeš radost i u patnji na terenu, to je ključ, pogotovo na šljaci, na Rolan Garosu… Duge razmene, četiri sata, ali kao što uvek kažem svom timu, u patnji na terenu treba uživati – rekao je Alkaraz, uz velike hvalospeve na račun rivala.

- Najteže mečeve u kratkoj karijeri igrao sam protiv Sinera, onaj US open 2022. Neverovatan je igrač sa sjajnim timom, radujem se novim mečevima s njim.

Nije mladi Španac mogao da propusti priliku ne spomene Novaka Đokovića barem u nekom kontekstu.

- Video sam da se Janik malo muči, obojica smo imali grčeve, morali smo da se borimo. Naučio sam lekciju iz prošlogodišnjeg meča sa Đokovićem, ostao sam smiren, pokušao malo da skratim poene znajući da će grč proći. Jeste bilo čudno. Čekao sam svoju šansu i iskoristio je, četvrti i peti set bili su odličan tenis – rekao je Karlos Alkaraz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike