Senzacija u Parizu! Ima samo 17 godina i izbacila je drugu teniserku sveta (FOTO)

05.06.2024

19:26

0

Autor: D. N.

Za plasman u finale boriće se sa Italijankom koja je napravila iznenađenje

Senzacija u Parizu! Ima samo 17 godina i izbacila je drugu teniserku sveta (FOTO)
Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Posle Jasmin Paolini u polufinale Rolan Garosa se plasirala i 17-godišnja Mira Andrejeva. Mlada Ruskinja je napravila veliku senzaciju pošto je u četvrtfinalu pobedila Arinu Sabalenku, mnogo veće ime u svetskom tenisu. Posle dva sata i 29 minuta, bilo je 2:1 (6:7, 6:4, 6:4).

U ovom duelu, apsolutni favorit je bila Sabalenka pošto je druga na WTA listi, dok je Andrejeva na 38. poziciji. Treba reći da je Beloruskinja imala i zdravstvenih problema, ali je meč ipak odigrala do kraja. Pitanje je kako bi bilo da je bila poptuno zdrava, ali to ne sme da umanji značaj pobede Ruskinje.

Za devojku koju trenira legendarna Končita Martinez, ovo je prvo polufinale na jednom grend slemu. I sigurno najveća pobeda u karijeri. Tako da nas sada očekuje okršaj dve debitantkinje u polufinalu jednog od najveća četiri turnira.

U prvom setu bilo je nekoliko brejkova (po tri), pa je pitanje pobednice rešeno tek u taj-brejku. I tu deonicu je dobila Sabalenka, ali je u nastavku izgubila set. Na početku seta videli smo brejk za brejkom, ali je onda u šestom Andrejeva povela sa 4:2, na servis protivnice. Odmah zatim se istom merom revanširala Sabalenka, za 4:3. U desetom gemu, Andrejeva je napravila brejk za 6:4 i osvajanje drugog seta.

Poslednji set je bio takođe uzbudljiv i do petog gema nije bilo brejkova. Odmah zatim dva vezana, za 3:3. Na kraju, u šestom gemu bilo je 6:4 posle brejka.

Plasman u polufinale Rolan Garosa već su izborile Poljakinja Iga Švjontek i Amerikanka Koko Gof.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike