Riternom do pobede: Đoković otkrio kada je slomio Erbera - u ovoj fazi meča je odigrao najbolje!

28.05.2024

23:16

0

Srpski as se plasirao u drugo kolo

Riternom do pobede: Đoković otkrio kada je slomio Erbera - u ovoj fazi meča je odigrao najbolje!
Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković savladao je Pjer-Iga Erbera u prvom kolu Rolan Garosa. Branilac trofeja slavio je rezultatom 6:4, 7:6, 6:4, a meč je trajao dva sata i 31 minut. Odmah nakon susreta, Srbin je analizirao duel protiv iskusnog Francuza.

 

 

- Bilo je neverovatno, hvala svim navijačima koje vidim posle godinu dana. Igrao sam protiv domaćeg igrača, normalno je da je publika bila na njegovoj strani. Zaista mi je drago što sam ponovo ovde, za ovaj teren me veže prelepe uspone, mnogo lepih stvari sam doživeo ovde.

Osvrnuo je Novak i na termin susreta.

- Noćni mečevi su veoma drugačiji, čitav dan čekaš da izađeš, a i uslovi na terenu su specifični - kratko je odgovorio najbolji teniser planete.

Pohvalio je i partiju svog protivnika,

- Pjer-Ig je servirao jako dobro, pogotova u drugom i trećem setu. Bio sam nekoliko puta u nezgodnoj situaciji. Morao sam da pronađem snage da dobro riterniram. Da je on dobio drugi set u taj brejku bila bi drugačija atmosfera, ali bio sam skoncentrisan i tada sam pružio svoj najbolji tenis.

Juče je Nole sa tribina pratio duel Rafaela Nadala i Aleksandera Zvereva.

- Poštujem Nadala i Zvereva, oni su sjajni igrači. Ono što je rečeno nakon tog susreta, da je ovo možda bio poslednji meč Rafe na Rolan Garosu je prilično važno. On je jedan od najboljih tenisera ikada i tu nema dileme  - naglasio je Đoković.

Prvi reket sveta u drugom kolu igra protiv Španca Roberta Karbaljesa Baena, koji je slavio protiv Lesijerna sa 3:0.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike