Nemac preti Novaku u Ženevi: Verujem u svoje šanse!

22.05.2024

12:37

0

Autor: A. S.

Hanfman ima plan

Nemac preti Novaku u Ženevi: Verujem u svoje šanse!
Janik Hanfman - Copyright Tanjug/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP, File

Nemački teniser Janik Hanfman prvi je rival Novaka Đokovića na ATP turniru u Ženevi koji se igra tekuće nedelje.

Novaku će turnir na šljaci sjajno poslućiti kao priprema za Rolan Garos, dok je Nemac srećan što će imati priliku da igra protiv najboljeg na planeti, a njihov duel je danas na programu, ne pre 18 sati.

- Uvek sam zamišljao kao klinac kako igram mečeve sa zvezdama. Uvek je to bio neki poseban igrač. U to vreme bili su to Boris Beker, odna Pit Sampras, a potom Ferero ili Giljermo Korija - rekao je Hanfman, koji se dugo bavio i fudbalom i tenisom, a prevagu je načinio kada je 2011. godine otišao na Univerzitet Južna Kalifornija u Los Anđelesu.

Tada se posvetio tenisu, pa se kroz nekoliko godina probio i u najboljih 200, a najbolji ranking na ATP listi mu je 45. mesto.

Inače, ono što je malo poznato, Hanfman je od rođenja ima problema sa sluhom, pa je nosio i slušni aparat.

- U školi sam stalno nosio slušniu aparat. Sve vreme. Kao tvrdoglavom detetu, nije mi se to mnogo dopadalo. Sada sam već navikao, više ga nosim. Na teniskom turniru je nezgodno, jer nije dobro imati ga sve vreme. Nekad to može baš da vas zamori - priznao je Hanfman, pa se okrenuo meču sa Novakom:

A šta ako pobedi Novaka?

- To bi bila savršena nedelja za mene, ako se to dogodi. Tako je u tenisu, trudim se da ne mislim previše o tome ko je sa druge strane, niti o imenu igrača za kog bi navijači ili organizatori želeli da pobedi. Dajem sve od sebe, to je sve - rekao je Nemac.

- Već sam imao prilike da igram protiv Nadala, kada je on bio broj jedan. Ali protiv Novaka to će biti prvi put. Pre nekoliko godina smo razmenili par loptica na treningu. Videćemo. Osećam se dobro, ja sam ovde već odigrao dobar meč, on nije igrao. Da bih imao šansu moram da igram najbolje što mogu. Verujem u svoje šanse kao što sam verovao da ih imam i protiv Endija. Da li je loše što igram sa Novakom? Ne znam, videćemo. Obično se koncentrišem na sebe i šta ja moram da uradim na terenu, pre nego na protivnika - rekao je Nemac za "Le Matan".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike