"Nisam ovako brinuo za Novaka 15 godina" - Bivši svetski broj 1 se pita da li će se Đoković vratiti u formu

16.05.2024

13:19

0

Autor: P.K.

"Koliko dugo možemo da govorimo 'sad će on to da preokrene'"?

"Nisam ovako brinuo za Novaka 15 godina" - Bivši svetski broj 1 se pita da li će se Đoković vratiti u formu
Novak Đoković i Endi Rodik, arhiva - Copyright Profimedia/Juergen Hasenkopf

Nekadašnji prvi teniser sveta Endi Rodik izrazio je zabrinutost zbog forme Novaka Đokovića nakon što je srpski teniser ispao iz muškog singla na mastersu u Rimu.

Najbolji teniser svih vremena ispao je u trećem kolu od Čileanca Alehandra Tabila.

Đokovićev izlazak iz Rima znači da je ostao bez trofeja nakon četiri turnira u singlu ove godine. U prvom kolu imao je slobodan prolaz, a zatim je ostvario ubedljivu pobedu u dva seta nad Korentanom Muteom u drugom kolu.

Đoković je protiv Tabila bio potpuno van forme, napravio je pet duplih grešaka i nije uspeo da stvori nijednu brejk priliku, dok je četiri puta izgubio servis. Procenat prvog servisa iznosio je 55% na kraju meča.

Ovo je zabrinulo Rodika, koji je govorio o lošoj formi Srbina, uprkos tome što je svestan sposobnosti 24-strukog osvajača Grend slem titula da dokaže da nisu u pravu oni koji sumnjaju u njega.

- Više sam zabrinut za njegovu igru nego što sam bio verovatno u poslednjih 15 godina. Znam, naravno, da mu možda treba samo gomila nas koji ćemo sumnjati da bismo probudili onaj njegov reći mentalitet "Ja protiv celog sveta" kojim je ovladao tokom svoje karijere. Ali, koliko dugo možemo da pričamo "preokrenuće to!"? To pričam cele godine - rekao je Rodik u epizodi svog podkasta.

Rodik je izjavio da očekuje da će aktuelni svetski broj jedan poboljšati formu tokom sredine sezone, pred Rolan Garos, Vimbldo i Olimpijske igre u Parizu.

- Ovo je bilo čudno, mislio sam da će se pojačati. Gledaš na Otvoreno prvenstvo Francuske, na Vimbldon, rekao je da je prioritet Olimpijada, osećao si da dolazi taj pojačani tempo, ali to nije bilo pojačavanje.

Novakov učinak u 2024.

Novak Đoković je započeo sezonu 2024. na dužnosti za reprezentaciju Srbije na Junajted kupu. Doprineo je plasmanu tima u četvrtfinale pobedama u singlu nad Kinezom Džang Žiženom i Čehom Jiržijem Lehečkom.

Srbija je izgubila od Australije u četvrtfinalu, jer je 36-godišnji Đoković poražen od Aleksa de Minora u dva seta.

Nakon toga je otputovao u Melburn, gde je jurio svoju 11. titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, ali je poražen od Janika Sinera u polufinalu u četiri seta. Nekoliko meseci kasnije, doživeo je šokantan poraz na turniru u Indijan Velsu od srećnog gubitnika Luke Nardija.

Novak Đoković je započeo sezonu na šljaci na mastersu u Monte Karlu, gde je zabeležio drugo polufinale sezone. Izgubio je od Kaspera Ruda u tri seta. Njegova pobeda nad Korenenten Muteom na Otvorenom prvenstvu Italije bila je njegova 12. pobeda, dok je poraz od Alehandra Tabila bio njegov peti poraz ove sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike