Nikada nije pričao na ovu temu: Nadal otkrio najveći problem u karijeri!

13.05.2024

12:43

0

Španac svestan da se penzija bliži

Nikada nije pričao na ovu temu: Nadal otkrio najveći problem u karijeri!
Copyright Tanjug/AP

Rafael Nadal proteklih nekoliko godina ima velikih problema sa povredama. Ova poslednja, kuka, mogla bi da ga spreči da nastupi na Rolan Garosu, koji je na programu od 26. maja. Bik sa Majorke je pomenut gren slem osvajao čak 14 puta.

- Ne želim da igram na Rolan Garosu, ako moram da idem sa oprezom i bez mogućnosti da uložim maksimum, kao što je to bilo u Barseloni i Madridu. To je poseban turnir u mojoj karijeri, sa toliko sentimentalne vrednosti. Biće teško ako ne budem bio tamo. Igraću samo ako se osećam konkurentnim, samo ako mogu da dam 100 odsto - rekao je Nadal.

 

 

Voleo bi Španac da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Postoje stvari koje možete da doživite samo na Igrama, to je suština sporta. Ove godine su veoma posebne jer su u Parizu. Bio bih uzbuđen, usrećilo bi me.

Kraj karijere je sve bliži, a Rafa je toga svestan.

- Sve promene su teške, ali imam sreću što imam porodicu i okruženje koje mi pruža mnogo drugih stvari koje me čine srećnim. Jasno je da adrenalin i emocije koje se dožive u sportu teško mogu da se nađu u svakodnevnom životu, ali tako stoje stvari.

Nadala povrede prate kroz celu karijeru.

- Imao sam ozbiljnu povredu kada sam imao 19 godina sa kojom je bilo mnogo opcija, čak i da ne nastavim karijeru na profesionalnom nivou. To mi je zakomplikovalo celu karijeru sa drugim fizičkim problemima, ali mi je pomoglo da cenim sve što imam. Malo sam stidljiv i nosim svoje emocije u sebi, ali sam veoma zahvalan svima koji su mi dozvolili da doživim toliko stvari tokom ovih godina - zaključio je Nadal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike