Žestok napad na Đokovića iz tabora Rodžera Federera

17.12.2020

09:25 >> 10:41

0

Autor: Milan Nastić

Novak je meta kritika zbog osnivanja nove asocijacije igrača

Žestok napad na Đokovića iz tabora Rodžera Federera
Copyright Profimedia

Otrovne strelice iz tabora Rodžera Federera upućeno su ka Novaku Đokoviću. Egzekutor je trener iskusnog Švajcarca Ivan Ljubičić, a “povod” je formiranje nove asocijacije tenisera (PTPA)

– Razumem dobre namere i da se novac mora bolje poraspodeliti i da oni koji su slabije rangirani mogu da zarade. Ali, bojim se da će ova asocijacija imati isti problem, jer pri raspodeli novca od turnira, moraćete da razgovarate sa ljudima iz ATP koji su krovna teniska organizacija. Jednostavno jedno bez drugog ne može da funkcioniše, i mislim da se formiranjem PTPA kriza samo produbljuje – kazao je Ljubičić.

Pročitajte još

Bivši hrvatski teniser, takođe je kritikovao komunikaciju, napominjući da mora mnogo više da se razgovara kako bi se našlo rešenje.

– Mora da se sedne i razgovara o svim problemima koji su vezani za tenisere. To je jedino rešenje. Mora da se održava što više turnira, onda će i teniseri imati priliku da zarade novac, u suprotnom, bojim se da bi imali malo događaja i na njima bi učestvovali samo najbolji igrači, što nikako ne bi bilo dobro za one koji su slabije rangirani.

Ljubičić i Đoković na žrebu Dejvis kupa 2010. godine MN Press

Ivan Ljubičić se osvrnuo i na uticaj Đokovića, Federera i Nadala na tenis, napominjući da to nije baš tako u realnosti.

– U ovom trenutku, mislite da je njihov uticaj na tenis ogroman i da ima veliku težinu,ali ta slika nije baš potpuna. Naravno, da će njihovim odlaskom nastati velika praznina i nema dileme da će tenis izgubiti veliku popularnost kada se njih trojica penzionišu – zaključio je Ljubičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike