I Olga ide dalje! Savršen dan za srpske tenisere u Rimu

06.05.2024

19:12

0

Autor: D. N.

Takođe, danas je i zabeležila veliki napredak na svetskoj rang listi

I Olga ide dalje! Savršen dan za srpske tenisere u Rimu
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Još jedna dobra vest stiže iz Rima. Posle Aleksandre Krunić i Hamada Međedovića, plasman u drugo, ujedno i poslednje kolo kvalifikacija za WTA turnir u glavnom gradu Italije izborila je i Olga Danilović.

Tako da u slučaju uspeha u poslednjem kolu kvalifikacija, Srbija će imati još tri tenisera u obe konkurencije. U glavnom žrebu Mastersa u Rimu su već Novak Đoković, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Naša teniserka, 112. na svetskoj rang listi bila je bolja od Ruskinje Kamile Rahimove rezultatom 2:0 (6:2, 6:0). Tako da je Danilović "kompletirala" dan pošto je jutros objavljena nova lista na kojoj je napredovala za deset mesta.

Meč je trajao 84 minuta, pa sada Danilovićeva posle trijumfa nad 98. igračicom sveta čeka bolju iz duela Dankinje Klare Tauson i Astre Šarme iz Australije. Tauson je na 78. mestu, a Šarma je 130. na WTA listi.

Podsetimo, Danilović je nedavno igrala i u Madridu, ali je zaustavljena u drugom kolu od Amerikanke Denijel Kolins. Do glavnog žreba je došla posle kvalifikacija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike