Bravo Aleksandra, bravo Hamade! Ostao im je još taj jedan meč u Rimu!

06.05.2024

17:15

0

Autor: 24sedam

Naši teniseri su na korak od glavnog žreba

Bravo Aleksandra, bravo Hamade! Ostao im je još taj jedan meč u Rimu!
Copyright MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u drugo, poslednje kolo kvalifikacija za Masters u Rimu, pošto je na startu kvalifikacija pobedio Argentinca Kamila Uga Karabelija 7:6 (7:1), 6:2).

Meč između Međedovića (121. teniser sveta) i Ugo Karabelija (107.) trajao je 95 minuta. Pobednik prvog seta odlučen je taj-brejku, koji je pripao reprezentativcu Srbije rezultatom 7:1. Međedović je briljirao u drugom setu, a svom rivalu je prepustio samo dva gema. Međedović će u poslednjem kolu kvalifikacija za Masters u Rimu igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Džefrija Džona Volfa i Bernabea Zapate Miraljesa iz Španije.

Uspešna je bila i Aleksandra Krunić koja se takođe plasirala u poslednje kolo kvalifikacija za WTA turnir u Rimu, pošto je pobedila Kineskinju Žuoksuan Bai 2:6, 7:5, 6:2.

Meč je trajao jedan sat i 54 minuta. Krunić je na 508. mestu WTA liste, dok je Bai 90. teniserka sveta.

Profimedia
 

Kineskinja je dobila prvi set rezultatom 6:2, a Bai je u drugom setu pri vođstvu od 5:4 na svoj servis imala tri vezane meč lopte. Međutim, Krunić je uspela da spase sve tri meč lopte i da izjednači na 5:5. Srpska teniserka je potom osvojila još dva gema i drugi set je dobila rezultatom 7:5.

Krunić će u poslednjem kolu kvalifikacija za turnir u Rimu igrati protiv Alijaksandre Sasnovič iz Belorusije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike