Novak rođendan slavi na prvoj poziciji? I ovog ponedeljka je uvećao razliku na ATP listi!

22.04.2024

08:19

0

Autor: A. S.

Niko mu ništa ne može

Novak rođendan slavi na prvoj poziciji? I ovog ponedeljka je uvećao razliku na ATP listi!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Ni ovog ponedeljka nema promena na vrhu ATP liste - Novak Đoković je ubedljivo prvi i bez premca, već 422. nedelju!

Iako Novak ne igra onako kako se priželjkuje i još uvek nema nijedan trofej u sezoni, ATP lista ne trpi.

Ovog ponedeljka Đoković je započeo 422. sedmicu na vrhu ATP liste i tako popravio lični rekord. Nedavno je obelodanio da će preskočiti i masters u Madridu, ali ni to neće uticati na njegovu poziciju.

Do drugog grend slema u sezoni, Rolan Garosa, koji se igra od 20. maja do 9. juna, Novak brani svega 180 bodova i to iz Rima, pa su velike šanse da će i rođendan, 22. maja, proslaviti na prvoj poziciji.

U top deset u odnosu na prošlu nedelju nije bilo promena, pa je Novak zadržao vodeću poziciju, a izgubio je 45 bodova i sada ima 9.990. Drugi je Janik Siner sa 8.660, potom sledi Karlos Alkaraz koji ima 8.145, pa Danil Medvedev i Aleksander Zverev. 

U najboljih deset su i šampion Barselone, Kasper Rud, potom finalista istog turnira Stefanos Cicipas, na sedmoj poziciji se nalazi Andrej Rubljev, a listu su kompletirali Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je na 39. mestu, Dušan Lajović na 65. mestu, a Miomir Kecmanović na 66. poziciji.

A dok se sprema za novi turnir, Đoković će prisustvovati i dodeli Laureus nagrade u Madridu, gde je glavni favorit za osvajanje priznanja u konkurenciji najbolji sportista u 2023. godini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike