Novak ipak ide u Madrid! I razlog je fenomenalan!

21.04.2024

21:18

0

Autor: A. S.

Španci znaju ko valja

Novak ipak ide u Madrid! I razlog je fenomenalan!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković je odustao od mastersa u Madridu, ali ga čeka put u Madrid.

Kako prenosi španska Marka, najbolji teniser sveta će prisustvovati dodeli Laureas nagradi, u ponedeljak, 22. aprila, u glavnom gradu Španije.

Đoković se trenutno nalazi u Srbiji, gde je došao nakon eliminacije u polufinalu mastersa u Monte Karlu. Umesto nastupa na još jednom masters turniru, Novak se odlučio za treninge, koje će morati da prekine zbog odlaska u Španiju.

Kako prenosi Marka, Novak je glavni kandidat za osvajanje priznanja koje je namenjeno najboljem sportisti sveta za 2023. godinu. Konkurenciju mu čine atletičari Mondo Duplantis i Noa Lajls, automobilista Maks Ferstapen i fudbaleri Erling Haland i Lionel Mesi.

 

 

Novak je nagradu koja se dodeljuje od 2000. godine, dobio već četiri puta.

- Oduševljen sam što sam ponovo nominovan za Laureus svetskog sportistu godine. Ovu nagradu sam osvojio četiri puta, i svaka je bila veoma posebna i nezaboravna na svoj način. Ovo je čast veća od bilo koje druge, jer je akademija Laureus ta koja donosi odluku i oni znaju kako je doći na vrh sport i šta je potrebno da se ostane tamo. Ove godine, kao i uvek, oduševljen sam kvalitetom sportista uz koje sam nominovan. To je ono što Laureus nagrade čini tako posebnim za nas i zašto želimo da osvojimo onoliko koliko i kada se takmičimo - rekao je Đoković nakon što je nominovan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike