Amerikanac upozorava Đokovića: Promena trenera neće mnogo doneti Novaku

21.04.2024

10:45

0

Prema njegovim rečima strateg ne donosi veliku razliku

Amerikanac upozorava Đokovića: Promena trenera neće mnogo doneti Novaku
Copyright Profimedia

Nekadašnji trener Serene Vilijams, Rik Maći, smatra da promena šefa stručnog štaba neće doneti mnogo Novaku Đokoviću.

Profimedia
 

- Trenutno, ne verujem da trener može da stvori takvu razliku. To je jednako onome kada je Serena Vilijams već imala 12 slemova, a tek onda je angažovala trenera. Može da vam pomogne što se tiče motivacije i strategije. Ali slušajte, Novak je u trećoj fazi karijere. On se zaputio kući. Ne verujem da trener može da donese veliku razliku - rekao je Maći.

Podsetimo, najbolji teniser sveta je nedavno prekinuo dugogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Potom je sa njim u Monte Karlu bio bivši selektor Dejvis kup tima Srbije i višestruki grend slem šampion u dublu Nenad Zimonjić.

Profimedia
 

 

Zanimljivo je i kako je 69-godišnji Maći reagovao na pitanje kako bi se ponašao da je on trener Novaka.

- Pre svega, on je taj koji bi morao da me pita, onda bismo imali dug razgovor jer morao bih da znam šta tačno želi od trenera. Jer ja ne putujem. Uvek kažem da bih pre da napravim tim u boksu, nego da sedim u boksu. To je do strategije. U pitanju je motivacija. Tehnički ili biomehanaički, neće ništa promeniti. Ako bi me pitao, definitivno bih bio uključen, ali ne bih putovao. Možda jedino na grend slem, ali ja sam taj koji vodi posao, dajem 50 sati nedeljno časova ljudima na profi turu, deci, odraslima i želim to da radim - zaključio je Maći, koji je radio i sa Venus Viliams, Marijom Šarapovom, Dženifer Kaprijati i Endijem Rodikom. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike