Bivši Novakov trener bez dlake na jeziku: Da li je ovo razlog raskida saradnje Đokovića i Ivaniševića?

12.04.2024

11:18

0

Nije očekivao ovakav rasplet

Bivši Novakov trener bez dlake na jeziku: Da li je ovo razlog raskida saradnje Đokovića i Ivaniševića?
Đoković i Ivanišević - Copyright MN Press

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Marijan Vajda, prokomentarisao je raskid saradnje najboljeg tenisera planete i Gorana Ivaniševića, stručnjaka sa kojim je sarađivao u poslednjih nekoliko godina.

 
 
MN Press
Đoković i Vajda

- Iskreno, nisam očekivao da će se razići. Saznao sam o svemu, kao i drugi, iz novina, tako da sam mišljenje mogao da formiram samo na osnovu tih informacija - rekao je Vajda i potom dodao:

- Iznenadio sam se jer je Novak poslednjih godina bio sa njim jako dobar. Pričao sam i ranije da treneri takođe osećaju strašan pritisak i moguće je da se Ivanišević od toga umorio.

Iskusni Slovak je pokušao da objasni da trenerima jednako sve teško pada isto kao i igračima.

 - Stalno putujemo, sa kontinenta na kontinent. Stalno se pozdravljamo sa porodicama, ni ne znajući koliko ćemo negde ostati, koliko ćemo odsustvovati od kuće. Pritisak na turnirima je ogroman, čak i za mene. Znate, u tenisu su treneri stalno pod lupom. Kada u fudbalu tim izgubi jednu utakmicu, niko ne traži pojedinca da ga okrivi, niko ne pita da li je trener pogrešno pripremio meč. Dok u tenisu čim igrač izgubi, odmah se prst krivice upire u trenera - objasnio je Marijan Vajda.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike