Raskidu kumovao loš početak godine? Goran je od Novaka napravio "najboljeg svih vremena" - Đoković pod Ivaniševićem osvojio pregršt trofeja!

27.03.2024

10:51

0

Videlo se u poslednje vreme da nema hemije u timu

Raskidu kumovao loš početak godine? Goran je od Novaka napravio "najboljeg svih vremena" - Đoković pod Ivaniševićem osvojio pregršt trofeja!
Goran Ivanišević i Novak Đoković - Copyright MN Press

Kao grom iz vedra neba stigla je vest o raskidu saradnje između Novaka Đokovića i njegovog trenera Gorana Ivaniševića.

Legendarni hrvatski trener se pridružio Noletovom stručnom štabu u julu 2019. godine, pre veoma uspešnog perioda sa najboljim svih vremena trenirao je zemljaka Marina Ćilića, Tomaša Berdiha i Miloša Raonića. Isprva je delio trenersku ulogu sa Marjanom Vajdom, da bi glavni trener našeg asa zvanično postao početkom marta 2022. 

Novak Đoković sa Goranom Ivaniševićem kao trenerom osvojio čak osam Grend slem titula - 12 otkako je Hrvat ušao u stručni štab. Nizali su se i trofeji na Masters turnirima (9) i turnirima iz kategorije 500 i 250 (6), osvojen je i Junajted kup sa reprezentacijom Srbije. U ovom periodu Novak je sa pravom stekao epitet "najboljeg tenisera svih vremena".

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
 

Ivanišević je sa Đokovićem prošao "sito i rešeto", bio je tu i nakon sramne odluke australijskih vlasti da Srbina pošalju u zatvor 2022. godine Brojne su spekulacije servirane sa svih strana zbog ovog čina, neki su likovali, neki se krstili i levom i desnom zbog poteza tamošnjih političara ali nažalost, Novak je ispao najveća žrtva. Nije mogao da brani titulu na Australijan openu.

Profimedia
 

Da su vremenom postali veliki prijatelji nakon svih godina saradnje potvrdio je i sam Novak.

- Goran i ja smo odlučili da prekinemo saradnju pre nekoliko dana. Naša hemija na terenu je imala svoje uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da smo osim što smo osvojili turnire zajedno, takođe imali i sporednu bitku u Parkisiju... godinama. I, taj turnir nikada ne prestaje za nas. Šefinjo, hvala za sve prijatelju, volim te - napisao je Đoković na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Ipak, u 2024. Novaku ne ide dobro. Nije uspeo da osvoji Australijan open, a onda je u 3. kolu Indijan Velsa izgubio od Luke Nardija.

Videlo se u poslednje vreme da nema hemije u timu, da Nole stalno viče na svoj tim, a posebno na Gorana koji je bio poprilično ravnodušan. Verovatno je došlo do zasićenja između članova tima, te je Đoković morao nešto da promeni.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike