Srbija i dalje gazi u Bili Džin King kupu! Grkinje dobijene, samopouzdanje na vrhunskom nivou

09.04.2024

16:36

0

Autor: P.K.

Krunićeva igra fantastično i sjajan je lider

Srbija i dalje gazi u Bili Džin King kupu! Grkinje dobijene, samopouzdanje na vrhunskom nivou
Mia Ristić u akciji - Copyright TSS - M. Lukač

Srbija gazi na nikad jačem turniru Prve grupe Evro-afričke zone! Pred Bili Džin King kup reprezentacijom Srbije pala je i Grčka - 2:0.

Aleksandra Krunić nastavila je sa odličnim u dresu sa državnim grbom. Ekspresno je deklasirala Despinu Papamihail, 235. na svetu, za samo 62 minuta - 6:0, 6:2.

Puna je iskusna teniserka samopouzdanja i pred duel sa Švedskom.

- Na redu su Šveđanke. Nisam ih gledala i malo znam o njima, ali nas ne treba da interesuje ko nam je protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, ali ne treba ni razmišljati preterano o timovima sa kojima igramo. Prošli Bili Džin King kup su Šveđanke bile solidne, i njihova druga tabla, jako su nas namučile i na kraju dobile. Treba ići dan po dna, poen, po poen, set po set. Meni nije bitno protiv koga igramo.

U drugom singlu Mia Ristić se sudarila sa Valentini Gramatikopulo, 206. igračicom sveta i trijumfovala je posle preokreta. Grkinji je pripao prvi set, Mii, posle velike borbe drugi, a zatim je deklasirala rivalku u odlučujućem periodu igre - 2:6, 6:4, 6:1. Meč je trajao skoro duplo duže od Aleksandrinog: dva sata i 10 minuta.

Iznenađenje je bilo to što u singlovima Grčke nije bilo Marije Sakari, koja je najnovijoj WTA listi 6. igračica sveta, ali očigledno nije bila spremna da zaigra protiv Srbije.

Ali, to nije problem Srbije, koja ukoliko dubl Lola Radivojević-Nina Stojanović dobije duel sa Papamihail i Sakari, Srbija skoro izvesno ima u džepu plasman u plej-of pred duel sa Švedskom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike