Rimljani jedva čekaju da im dođe Novak! Kakav spektakl nas očekuje?

09.04.2024

09:08

0

Autor: A. S.

A naravno tu su i Nadal i Siner

Rimljani jedva čekaju da im dođe Novak! Kakav spektakl nas očekuje?
Novak i Zimonjić u Monte Karlu - Copyright Profimedia

Juče je u Monte Karlu i zvanično počela sezona na šljaci, koja će ove sezone biti interesantnija nego inače. Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije u prepoznatljivoj formi, Karlos Alkaraz je pokazao slabosti, Rafael Nadal kuburi sa povredama, a Olimpijske igre će se igrati upravo na ovoj podlozi.

Ipak, do Rolan Garosa i Olimpijskiih igara je ostalo dovoljno vremena i turnira da se stanje promeni, a jedan od njih je i Rim, koji je Novaku izuzetno drag i srećan turnir.

Đoković je u večnom gradu slavio šest puta i među Italijanima je veoma cenjen i poštovan, pa su organizatori mastersa u Rimu na listi potencijalnih učesnika, na prvom mestu bez razmišljanja stavili upravo Novaka.

 

 

On je poslednji put na Foro Italiku slavio pre dve godine, a bilo bi lepo da dobro raspoložen iz Rima krene za Pariz i ove sezone i konačno razbije "maler" i osvoji oba turnira u sezoni.

Takođe, na listi potencijalnih učesnika nalazi se i Rafael Nadal, ali to svakako nije garancija da će učestvovati. Poslednjih meseci se Španac prijavljivao i za Australijan open i američku turneju, ali je zbog povreda morao da se povlači. Tako je bilo i za Monte Karlo, a sada se čeka krajnja odluka i pred turnir u Barseloni.

Što se Rima tiče, Danil Medvedev brani titulu, a nema sumnje da domaćin jedva čeka na ovaj turnir kako bi konačno u ovoj sezoni imali prilike da gledaju Janika Sinera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike