Novakova misteriozna poruka: Čestitao srpsku 7533. Novu godinu!

02.04.2024

15:19

0

Prvi reket sveta se trenutno nalazi u Monte Karlu gde se sprema za predstojeći Masters

Novakova misteriozna poruka: Čestitao srpsku 7533. Novu godinu!
Novak Đoković - Copyright R.Z./ATAImages

Novak Đoković se trenutno nalazi u Monte Karlu gde se sprema za predstojeći Masters, ali istovremeno je poslao zanimljivu poruku preko društvenih mreža, što je mnoge zbunilo.

Prvi reket sveta je svim Srbima poželeo srpsku Novu gopdinu, po staroslovesnkom kalendaru, čime su se mnogi našli iznenađeni, kao i načinom pisanja, jer je "Srpska" napisao sa slovom "b".

- Srećna u ljubavi srbska 7533. godina - napisao je najbolji teniser sveta.

Instagram printscreen
 

U našem narodu je malo poznato korišećnje staroslovenskog kalendara, i primera radi Kosovski boj se po njemu odigrao 6897, a ne 1389. godine.

Podestimo, Đoković je počeo da se sprema za turnire na šljaci, a prvi od njih je Masters u Monte Karlu, a zatim sledi Madrid, Rim, i onda Rolan Garos, drugi grend slem u sezoni.

Takođe, treba istaći da Nole nije krenuo sezonu očekivano, jer u 2024. godini nije osvojio nijedan turnir, pa će mu igranje na šljaci mnogo značiti kako bi mu se vratilo samopouzdanje.

Čak je pre nekoliko dana raskinuo saradnju sa prvim trenerom Goranom Ivaniševićm, a put Kneževine je krenuo bivši kapiten Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike